Zeehondencentrum Pieterburen bestaat dit jaar 50 jaar. In 1971 werd de eerste zeehond opgevangen in Pieterburen. Nu, 50 jaar later, is Zeehondencentrum Pieterburen uitgegroeid tot het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Dit feest zou met bezoekers en donateurs in Pieterburen worden afgetrapt. Helaas is het Zeehondencentrum in verband met de coronamaatregelen op dit moment gesloten

Zeehondencentrum Pieterburen bestaat 50 jaar
Fotograaf Martina Zilian

Toch hangt het centrum de vlag uit. Vijftig jaar zeehondenopvang is namelijk wel erg bijzonder. Het Zeehondencentrum wil graag haar bezoekers en fans bij het jubileum betrekken. Daarom zijn er in de afgelopen weken een aantal online activiteiten verschenen: een puzzelpakket, een jacht op paaseitjes in de webshop, het uitbrengen van een Limited Edition merchandise lijn en vorige week is er ook een knutselpakket uitgebracht. 
 
Zodra het bezoekerscentrum weer open mag gaan voor publiek wordt het feest daar uiteraard voortgezet. In 50 stappen door het bezoekerscentrum ontdekt men de geschiedenis en hoe de zeehondenopvang in 50 jaar van teiltje naar Waddenzee is ontwikkeld. Maar ook welke speciale zeehondensoorten er zijn opgevangen en hoe het Zeehondencentrum in de loop der jaren is uitgebreid. Bovendien zal er een kijkje worden gegeven in de toekomstplannen. Een klein voorproefje van dit allemaal is al op de social kanalen van de zeehondenopvang in Pieterburen te vinden. 
 
Website: www.zeehondencentrum.nl  

 

 

 Webcam Zeehondencentrum Pieterburen

 

­