Facebook TwitterLinkedin
Boeing moet levering Dreamliners uitstellen vanwege productiefout
Boeing moet de levering van ongeveer negentig 787 Dreamliners uitstellen, omdat er bij de productie fouten zijn ontdekt. Het is een grote tegenvaller voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer, die juist hard werkt om te voldoen aan de groeiende vraag naar zijn...
Koperdiefstal bij zonneparken neemt toe, met tonnen schade tot gevolg
Zonnepaneelparken krijgen steeds vaker te maken met koperdieven, hoort de brancheorganisatie Holland Solar van haar leden. "Het begint echt een probleem te worden." De koperprijs ligt hoog, wat diefstal interessant maakt.
Boerenorganisatie LTO wil dat dierenextremisten worden gestraft: ’Bijna elke dag insluipingen’
DEN HAAG - Dierenextremisten die bij stallen binnendringen en deze bezetten mogen daar niet langer straffeloos mee wegkomen. Daarvoor pleit boerenorganisatie LTO woensdag in de Tweede Kamer. LTO vindt dat minister Yeşilgöz (Veiligheid en Justitie) te weinig doet nu er...
We besteden meer aan diensten zoals verzekeringen en het openbaar vervoer
Consumenten hebben in april iets meer besteed dan in dezelfde maand vorig jaar. Ze gaven vooral meer uit aan diensten, zoals verzekeringen, het openbaar vervoer en een bezoek aan een restaurant of de kapper.
Almere City lijkt op weg naar Eredivisie: 'Maar zondag staat er een ander Emmen'
FC Emmen-trainer Dick Lukkien baalt stevig van de 2-0-nederlaag die zijn ploeg dinsdagavond leed bij Almere City. Handhaving wordt een hels karwei voor de nummer zestien van de Eredivisie.
Kabinet moet met de billen bloot over blunders in dossier gaswinning. Volg het kamerdebat hier live vanaf 17.00 uur
DEN HAAG - Dag twee van het gasdebat start woensdag om 11 uur. Dan debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over de uitkomsten van de parlementaire enquête gaswinning. Volg het debat hier live en lees het blog voor duidingen...
Rusland en Oekraïne botsen in Veiligheidsraad over vraag wie dam verwoestte
Rusland en Oekraïne hebben elkaar op een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad opnieuw de schuld gegeven van de verwoesting van de Kachovka-stuwdam. De Veiligheidsraad kwam dinsdagavond op verzoek van Rusland bijeen om over de kwestie te praten.
Derde Kunstwandeling in Diever met record aantal deelnemers
DIEVER - Kunstenaars en ambachtslieden openen voor de derde keer dit jaar hun deuren tijdens de Kunstwandeling Diever op 10 en 11 juni van 11.00 tot 16.30 uur. Deze kunstroute is de derde van vier die Talentvol Diever dit jaar...
Joran van der Sloots protest maakt niets uit: Peru levert hem gewoon uit aan VS
Joran van der Sloot wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI.
Hoe verloopt de oorlog in Oekraïne? Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet
Oekraïne en Rusland wijzen elkaar als schuldige aan voor de verwoesting van de dam bij Nova Kachovka. Hoe groot de gevolgen zijn van de miljoenen kubieke meters water die onder meer richting de grote stad Cherson stromen, is nog onduidelijk.
Oppositie: Coalitiepartijen houden Rutte hand boven het hoofd in Groningendebat
Coalitiepartijen weigerden dinsdagavond een oordeel te vellen over de rol van premier Mark Rutte in het gasdossier. Dat leidde tot veel frustratie bij de oppositie. VVD, D66 en ChristenUnie zouden de premier "de hand boven het hoofd houden".
China vreest voedsel-apocalyps
Door de hitte sterven varkens in hun hokken en koken vissen in de rijstvelden. President Xi Jinping zet alles op alles voor de landbouw. ‘Voedsel is het grootste probleem voor onze nationale veiligheid.’
Ons internet wordt steeds duurder, maar providers maken geen cent extra winst
De vier grootste internetproviders van Nederland hebben sinds begin dit jaar forse prijsverhogingen aangekondigd of doorgevoerd. Ondanks de flinke prijsstijgingen is er volgens experts geen sprake van graaiflatie. Sterker nog, de winst van internetaanbieders staat onder druk.
Almere City klopt FC Emmen en is dicht bij historische promotie naar Eredivisie
Almere City FC is dicht bij historische promotie naar de Eredivisie. De ploeg van coach Alex Pastoor won dinsdag voor eigen publiek de eerste wedstrijd tegen FC Emmen in de finale van de play-offs met 2-0.
Giel Beelen wordt vader: 'Het allermooiste dat we ons konden wensen'
Giel Beelen en zijn vriendin Floor worden ouders. De baby wordt over een paar maanden verwacht.
Grootste cryptoplatform ter wereld onder vuur wegens 'web van leugens'
Amerikaanse autoriteiten slepen Binance en topman Changpeng Zhao voor de rechter. Volgens beurstoezichthouder SEC hebben de ondernemer en het cryptoplatform een "web van leugens" gesponnen. Een deel van de beleggers heeft de afgelopen 24 uur zijn geld weggehaald. Ook handelsplatform...
Roland Garros krijgt gedroomde halve finale tussen favorieten Alcaraz en Djokovic
Carlos Alcaraz heeft dinsdag overtuigend de halve finales van Roland Garros bereikt. De Spanjaard versloeg Stéfanos Tsitsipás met 6-2, 6-1 en 7-6 (5). In de halve eindstrijd wacht hem een confrontatie met Novak Djokovic, die moeizaam van Karen Khachanov won.
Shell stopt alweer met leveren van stroom en gas bij mensen thuis
Shell trekt na iets meer dan een jaar de stekker uit Shell Energy Nederland. Ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk stopt het bedrijf met het leveren van energie aan huishoudens. Dat bevestigt een woordvoerder van Shell aan NU.nl.
Benzema volgt voorbeeld Ronaldo en tekent megacontract in Saoedi-Arabië
Karim Benzema vervolgt zijn loopbaan bij Al Ittihad uit Saoedi-Arabië. De spits tekende dinsdag een driejarig contract en gaat naar verluidt 200 miljoen euro per seizoen verdienen.
Koers cryptoplatform Coinbase keldert door strafzaak in de VS
De beurswaarde van cryptoplatform Coinbase is dinsdag met bijna 20 procent gedaald doordat de Amerikaanse toezichthouder SEC een strafzaak is gestart tegen het bedrijf. Het grootste cryptoplatform van de Verenigde Staten zou diensten aanbieden zonder de juiste vergunning.
Prins Harry in zaak tegen pers: 'Tabloids luisterden mijn privégesprekken af'
De tabloidpers heeft regelmatig meegeluisterd met privégesprekken die prins Harry via de telefoon voerde. Dat verklaarde de Britse prins dinsdag in de zaak tegen de uitgever van de tabloid The Mirror.
Jennifer Coolidge denkt dat ze meer uit carrière had kunnen halen met een plan
Jennifer Coolidge denkt dat ze meer uit haar carrière had kunnen halen als ze een plan had gehad.
Taylor Swift en Matt Healy zouden na maand alweer uit elkaar zijn
De relatie van Taylor Swift en Matt Healy zou na een maand alweer voorbij zijn, meldt entertainmentsite TMZ.
Bewusteloze vrouw beste kaasroller in jaarlijkse kaasrolrace
De jaarlijkse kaasrolrace in het Britse district Gloucester is dit jaar gewonnen door een vrouw die onderweg buiten westen raakte. De Canadese viel op haar hoofd en verloor haar bewustzijn, maar kwam toch als eerste over de finish. Zij won...
Zelfgeknutselde spoorwegovergang ontregelt goederenverkeer op Duits spoor
Het Duitse goederenverkeer op het spoor tussen het Noord-Duitse Blankenberg en Sternberg is stilgelegd omdat iemand een oversteek over het spoor heeft gemaakt. De ijverige buurtbewoner zou een paar weekenden aan de illegale spoorwegovergang hebben gewerkt. De Duitse politie spreekt...
Water in kanaal Venetië kleurt ineens felgroen: politie stelt onderzoek in
De politie in Venetië heeft een onderzoek ingesteld naar het Canal Grande. Het water in het bekendste kanaal van de Italiaanse stad kleurde zondagochtend felgroen. De oorzaak is nog niet bekend.
Video | Indiase man pompt 2 miljoen liter water weg voor telefoon
Een Indiase regeringsmedewerker heeft twee miljoen liter water bij een dam weg laten pompen. Hij had zijn telefoon in het water laten vallen.
Indiase ambtenaar laat stuwmeer leegpompen omdat zijn telefoon erin viel
Een Indiase ambtenaar heeft afgelopen week een stuwmeer deels laten leegpompen omdat zijn telefoon in het water was gevallen. Uiteindelijk werd er twee miljoen liter water weggepompt voordat het toestel gevonden was. De telefoon overleefde de drie dagen op de...
­