opnieuw verontreinigde lozing FrieslandCampina Domo Bedum massale vissterfte in het Boterdiep

Vorige week is er zeker 45.000 liter wei is in het Boterdiep gestroomd, waardoor veel dieren in het Boterdiep zijn gestorven. Er dreven dode vissen tot aan Groningen toe in het Boterdiep.

Op 25 februari werd ook al door het Waterschap de sloten langs de Wroetende Mol, de Lageweg richting Onderdendam doorgespoeld omdat 1 miljoen liter vervuilde restwater van de FrieslandCampina Domo in de omliggende sloten terecht was gekomen.

Hoe kan een grote fabriek zo vaak 'per ongeluk' afval lozen in de omliggende wateren. Omwonenden zijn boos dat dit opnieuw kon gebeuren. Want het vervuilde water is niet alleen schadelijk voor de dieren.

"Hoeveel vertrouwen kunnen we dan hebben dat de fabriek zich wel houdt aan de andere milieuregels, zoals de voor mens schadelijke fijnstof uitstoot van de fabriek. Wie zegt dat er hier wel aan de regels wordt gehouden, en wat heeft dit voor gevolgen voor de gezondheid van de Bedumers. Het is duidelijk dat er veel mis is met de controle, als de milieuregels in zo’n korte tijd zo vaak geschonden worden.",  aldus een verontruste omwonende op social media.

Facebook TwitterLinkedin
­