melkweg bedum januari melfabriek FrieslandCampina 2024

Op dit moment werkt aannemer KWS Infra aan de aanleg van de laatste 300 meter asfalt, vanaf Ter Laan tot aan de Melkwegbrug (tegenover FrieslandCampina). Op 17 mei wordt de Melkweg officieel geopend. Hierna rondt de aannemer de laatste werkzaamheden in de omgeving af.

Stremming Ter Laan

Voor de aanleg van het laatste stuk wordt de straat Ter Laan afgesloten voor autoverkeer ter plaatse van de kruising met de Melkweg vanaf 29 april tot en met 8 mei. De omleidingsroute voor autoverkeer staat met borden aangegeven. Fietsers kunnen in deze periode de werkzaamheden gewoon passeren of worden omgeleid via Ter Laan 10 en de nieuwe brug.

Sportactiviteiten 16 mei

Op 16 mei maken de wielervereniging Bedum, de loopvereniging Bedum en loopgroep Havabe gebruik van de weg. Er zal in de avond een tijdrit en een trainingsloop plaatsvinden over de Melkweg.

melkweg bedum januari melfabriek FrieslandCampina 2024 3

Feestelijke opening 17 mei

Voordat het gemotoriseerd verkeer gebruik kan maken van de Melkweg, willen we Bedumers in de gelegenheid stellen een kijkje te komen nemen. Daarom organiseren we op vrijdag 17 mei 2024 een feestelijke opening. Voor de basisschoolleerlingen is er een sportief ochtendprogramma op de Melkweg. In de middag is er een lezing en zijn er fiets- en wandelactiviteiten. Tot slot is er een officiele opening met toespraken, muziek en een openingshandeling. De opening duurt van 15.00 tot 16.30 uur.

Lezing

Voorafgaand aan de opening organiseert de Historische Vereniging Gemeente Bedum een lezing. De lezing duurt van 14.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in een grote tent op het terrein naast de Melkweg (zie kaartje op de achterzijde voor de locatie). Aan de hand van archieffoto's vertellen Bedumers over het gebied zoals het vroeger was en over de verschillende manieren van transport van de melk door de jaren heen.

melkweg bedum januari melfabriek FrieslandCampina 2024 2

Overige activiteiten 17 mei

Doortrappen Bedum organiseert een fietstocht van ongeveer 25 kilometer vanuit Bedum. De activiteit begint om 11.00 uur. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers. Dorpsvereniging APB-Bedum organiseert een wandeltocht van ongeveer 6 kilometer. Deze activiteit begint om 11.00 uur en duurt tot uiterlijk 14.00 uur. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers.

Aanmelden

Wilt u bij één van de activiteiten of de feestelijke opening aanwezig zijn? Meld u dan aan via het digitale aanmeldformulier op de projectpagina: www.provinciegroningen.nl/melkweg. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 10 mei.

Facebook TwitterLinkedin
­