logo dorpsvereniging apbbedum

De dorpsvisie van Bedum met een doorkijk naar 2030 is klaar. Dankzij alle input van de Bedumer bevolking met een respons van 10% ligt er nu een stevig fundament om concreet aan de slag te gaan.

Alle input van Bedumers is door dorpsvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum (APB) verwerkt. Op het gepubliceerde conceptrapport konden de Bedumers tot eind maart nog reageren. “Ook die laatste stap is genomen,” aldus projectcoördinator Jaap Rosema. “We vinden het heel belangrijk dat deze visie, waar op zeven thema’s wordt ingegaan, wordt gedragen door de bevolking. Dat maakt ons sterk bij het nemen van de regie over de ontwikkeling van ons dorp.”

Overhandiging Dorpsvisie aan wethouder Dijkhuis

Op 15 april wordt ’s avonds om 20.00 uur in De Meenschaar de Dorpsvisie 2030 aangeboden aan wethouder Dijkhuis. Vooraf presenteert APB de Dorpsvisie en wordt het verloop toegelicht. Er wordt met belangstelling uitgekeken naar de reactie van wethouder Dijkhuis van gemeente Het Hogeland. Rosema: “We doen het met en voor de bewoners van Bedum. Maar natuurlijk is het zo dat we voor de realisatie samenwerken met de gemeente. Die samenwerking is belangrijk. We hebben als dorp nu vastgelegd welke koers de inwoners willen varen.”

De dorpsvisie is vanaf dinsdag 16 april ook te zien en te lezen op de website van APB Bedum (www.apbbedum.nl). Een gedrukte versie kunnen geïnteresseerden inkijken in de bibliotheek in Bedum.

Folkerda

Gemeente Het Hogeland is samen met APB opgetrokken bij het ophalen van input voor zowel voor de dorpsvisie als voor de woonlocatie Folkerda. De gemeente licht op 15 april de stand van zaken op de ontwikkeling van Folkerda toe.

Facebook TwitterLinkedin
­