Algemeen Plaatselijk Belang Bedum - APB bedum

Bouw jij mee aan de toekomst van Bedum? Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum is op zoek naar de ideeën en wensen van alle Bedumers, dus laat je stem horen!  

Bedum, 19 oktober 2023 – Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang (APB) Bedum werkt aan de Dorpsvisie Bedum 2030. Deze dorpsvisie gaat dienen als een kompas voor de toekomst van Bedum. Laat jouw stem horen via de online enquête, doe een wens in de wensenbus of kom naar de bijeenkomst op 23 november! De enquête kan tot 6 november ingevuld worden, dus wacht niet te lang.

Voorzitter Henk van der Velde van APB Bedum roept inwoners op om mee te denken en mee te doen om de dorpsvisie vorm te geven: “Ik wil benadrukken dat we alleen met de inbreng en geweldige ideeën van zoveel mogelijk Bedumers een schitterende Dorpsvisie Bedum 2030 kunnen maken. Wat gaat al goed en wat kunnen we nog beter maken? Wat willen we samen voor de toekomst? En, niet geheel onbelangrijk, wat verdient onze onmiddellijke aandacht?”  

bouw jij mee aan Bedum

Vul direct de enquête in of stop je wens in de bus

Inwoners en andere betrokkenen bij Bedum, zoals mensen die in Bedum werken of bijvoorbeeld mensen die hier gebruik maken van de zorg, kunnen op verschillende manieren hun stem laten horen. Er is een online enquête met allerhande vragen over het wonen en leven Bedum. Daarnaast staan op verschillende plekken in Bedum “wensbussen”. Daarbij liggen kaarten die Bedumers kunnen invullen en inleveren. De link naar de enquête en de locaties van de wensbussen staan op www.bedum2030.nl. Invullen van de enquête en inleveren van wensen kan vanaf 19 oktober tot 6 november 2023.

Inloopbijeenkomst op 23 november: met gratis snert en poffertjes

Ook vindt op donderdag 23 november van 14.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst plaats in de Meenschaar in Bedum. APB heeft een werkgroep samengesteld die helpt bij het opstellen van de Dorpsvisie. De werkgroep, bestaande uit een mix van Bedumers, wil tijdens de bijeenkomst graag vertellen over de uitkomsten van de enquête en meer informatie verzamelen over belangrijke thema’s zoals wonen, voorzieningen, winkels, onderwijs, verkeer, leefbaarheid en recreatie/toerisme. 

De kinderen en jeugd van Bedum presenteren op 23 november ook hun visie voor de toekomst van Bedum. Om het vooral ook gezellig te maken: iedereen wordt getrakteerd op heerlijke poffertjes of hartverwarmende erwtensoep - helemaal gratis!

bouw jij mee aan bedum

Gemeente Het Hogeland en woonwijk Folkerda

De Dorpsvisie Bedum 2030 wordt in april 2024 aangeboden aan gemeente Het Hogeland. Van der Velde: “Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat onze visie als een baken staat en dat de gemeente onze plannen met enthousiasme omarmt.” Overigens doet gemeente Het Hogeland nu ook vol enthousiasme mee aan de enquête en bijeenkomst vanwege de plannen voor de nieuwe woonwijk Folkerda. Wethouder Eltjo Dijkhuis: “De plannen voor deze woonwijk worden in het voorjaar van 2024 gepresenteerd. Het is fijn dat we hierin alvast samenwerken. Als we inwoners toch al vragen naar hun woonwensen voor Bedum, kan de gemeente deze informatie ook gebruiken in de plannen voor de nieuw te ontwikkelen woonwijk Folkerda.”

Ben jij er klaar voor om de toekomst van Bedum mede vorm te geven? Vul dan vandaag nog de enquête in en zet ook 23 november in je agenda en kom naar de Meenschaar. Voor meer informatie, bezoek www.bedum2030.nl. Naast de online enquêtes zijn bij alle supermarkten van Bedum ook geprinte versies van de enquête beschikbaar. De wensbussen zijn hier ook te vinden. 

Facebook TwitterLinkedin
­