Bedum gaat voor een hartveilig dorp - hartslagnu

Op verzoek van de Bedumers Kees Haaksema en Johnny Kimkes , heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum zich ingezet om Bedum als dorp “hartveilig“ in te richten. Daarvoor was het nodig dat er in de 4 rode vlekken nog een AED aangebracht zou worden. In samenwerking en overleg zijn deze 4 x AED aangemeld bij Hartslagnu.nl.

Hartveilig geeft aan dat er in Bedum 4 rode vlekken zijn, waar een AED wenselijk is.

APB Bedum heeft daarop het project beschreven en ingediend bij het dorpsbudget van de gemeente Het Hogeland. Uit het dorpsbudget heeft APB Bedum voor de aanschaf van 4 AED’s: € 7.462,64 ontvangen.

Daar zijn de initiatiefnemers en APB Bedum erg blij mee. Zo stellen de bewoners van Waldadrift 100 de facilitaire voorziening beschikbaar. Smidshorn en nog enkele aangrenzende straten zijn bij dit burgerinitiatief betrokken. De AED wordt buiten opgehangen aan de voorgevel. Voor iedereen 24/7 toegankelijk. DE AED is zichtbaar vanaf de openbare weg. Bij eventuele wisseling van eigenaar van het pand, wordt er rekening gehouden met de AED. Deze locatie ligt pal tegenover een speel- en beweegterrein voor kinderen en jongeren, bekend als het Robben - veldje en de Beemerbult. Voor de 3 andere rode vlekken zijn de AED’s geplaats aan de Speenkruid 2, de Reiger 34 ingang de reiger, Steenuil 24, ingang Kerkuil. Nu de AED’s zijn geplaatst is er op vrijdag 21 oktober om 13:30 uur een presentatie van de leverancier , waarmee officieel het geheel in bedrijf is. De instructie zal gegeven worden op de parkeerplaats op het Robbenveld tegenover Waldadrift 100.

aed demonstratie hartveilig bedum

We hopen de AED's nooit te hoeven gebruiken. Als het nodig is, kan de AED ingezet worden, dan kunnen we de AED binnen de essentiële 6 minuten ter plaatse hebben. Een veilig gevoel in de buurt, dat je weet waar je naar toe komt. We richten ons ook op buurtgenoten die nog niet zijn aangesloten bij Hartveilig. Er zit een instructie 'hoe de AED te gebruiken' , zodat iedereen de AED kan gebruiken.

Buurtgenoten rond Waldadrift 100, samen met dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum en in samenwerking met hartslagnu.nl. is het project uitgevoerd.

APB Bedum is opgericht op 28 oktober 1957. Bijzonderheid is dat de statuten van de vereniging APB-Bedum bij Koninklijk Besluit zijn goedgekeurd op 14 april 1958.

APB dorpsbelangen vereniging Bedum logo

Facebook TwitterLinkedin
­