Stinzenplantenrondwandeling in Domies Toen!

Stinzenplantenrondwandeling in Domies Toen! “Iedere week andere planten in bloei!”

Op zondag 13 maart, 14 uur, is de tweede rondwandeling door Domies Toen van dit tuinseizoen. Deze keer teen rondwandeling langs een wandeling langs bloeiende stinzenplanten met Jan Willem Zwart, voormalig directeur van Botanische Tuin de Kruidhof in Buitenpost, bestuurslid van Domies Toen.

In Toen, de tuin van de dominee, bij de Petruskerk in Pieterburen is de lente nu echt op stoom. Het sneeuwklokje bloeit nog, maar de winterakonieten zijn nu echt uitgebloeid. De eerste Oosterse sterhyacint bloeit, de helleborussen bloeien, de lenteklokjes en heel veel krokussen die met elkaar steun betuigen aan Oekraïne.. De eerste primula is ook gesignaleerd. 

Domies Toen heeft de grootste verzameling stinzenplanten van het noorden. Ze bloeien altijd vroeg, volgen elkaar in bloei op tot laat in mei. Zo bepaalt de natuur de opening van het tuinseizoen van Domies Toen. 

De vroege bloeiers zijn niet alleen een lust voor het oog maar zijn ook de eerste nectarplanten voor wilde bij-soorten. Jan Willem Zwart, zelf ook bijenhouder, kan daar ook over vertellen. Zo krijgt het woord stinzenplanten of börgbloumkes voor de bezoeker een geheel andere beleving.

De rondwandeling start om 14:00 uur, in de Theeschenkerij. Na afloop is er koffie, thee en wat erbij in de Theeschenkerij. Mocht het erg slecht weer zijn dan wordt er aan de hand van foto's in de Theeschenkerij een lezing gegeven.

Domies Toen heeft een gidsje over stinzenplanten gemaakt. Dit is tijdens de rondleiding te koop.

 

Foto Annette Broekhuizen - Krokussen in Domies Toen

Facebook TwitterLinkedin
­