Ieder jaar weer verrast de prachtige vroege bloei van de stinzenplanten.

Domies Toen, de tuin van de dominee, heeft de grootste verzameling stinzenplanten van het noorden. Niet voor niets heeft Domies Toen het predikaat Collectiehouder Noordelijke Stinzenplanten. De bloei begint al in januari, en gaat door, met steeds nieuwe soorten, tot laat in mei.

Stinzenplantenrondwandeling in Domies Toen
Boerenkrokus met sneeuwklokje en winterakoniet

Op 25 februari start Domies Toen met de eerste stinzenplantenrondwandeling van dit jaar. In Domies Toen start de bloei meestal met de winterakoniet, en dan snel gevolgd door het sneeuwklokje. Het vervolg kan per jaar, en natuurlijk ook per plek, verschillen. Dick Bakker, vrijwilliger, houdt voor Domies Toen de stinzenplantenmonitor bij waarin de bloeitijden in de belangrijkste stinzenplantentuinen bijgehouden worden. De monitor is een project waar ook Duitsland aan meedoet. Dick kan daar meer over vertellen maar weet dus ook precies welke planten dan in bloei zijn.
Hij wordt geassisteerd door Annette Broekhuizen, medeauteur van het in 2006 verschenen en inmiddels uitverkochte boekje ‘Borgbloumkes in en rond Domies Toen in Pieterburen’. Tijdens de rondwandeling is vanzelfsprekend het nieuwe boekje ‘Stinzenplanten ontdekken in Domies Toen’ wel te koop.

De rondwandeling start om 14.00 uur, bij de het begin van de tuin.

Het vegetarisch tuincafé Bertje Jens is op 24 en 25 februari van 11 tot 17 uur open.

Website: Domies Toen

 

 

Facebook TwitterLinkedin
­