domies toen optreden hans tulp luit foto Maria Kruyt

Hans heeft meer dan 30 jaar klassiek gitaar gespeeld. In 2011 stapte hij over op luit. Hij bespeelt een renaissance-luit, een instrument met wel 19 snaren, 9 dubbele snaren en 1 enkele snaar (die met de hoogste toon).

Met zo'n luit kun je eigenlijk alleen muziek uit de Renaissance (1550 - 1650) spelen. Oude muziek dus. Tijdens dit optreden zal Hans muziek laten horen van Francesco da Milano, Diego Pisador, Nicolaes Vallet en .....nog meer.
Het optreden is in de tuin, en begint om 14 uur en duurt een uur.

Het optreden is wel afhankelijk van het weer, het kan alleen doorgaan met mooi weer. Mocht het onverhoopt geen mooi weer zijn dan wordt er weer een nieuwe datum gepland, dus kijk daarvoor op de site van Domies Toen.
Het publiek kan op de paden in de tuin zitten. Buiten de paden is te belastend voor de bijzondere planten in de tuin. Ook als ze uitgebloeid en niet meer zichtbaar zijn is het heel kwetsbaar. Immers, Domies Toen is een botanische tuin en museum, de planten vormen de collectie! Maar het is een prachtig podium, zo tussen alle bloeiende en geurende planten. Een eigen stoel meenemen mag.

Het optreden is afhankelijk van het weer. Mocht het onverhoopt geen mooi weer zijn dan wordt er geprobeerd een nieuwe datum te plannen, afhankelijk van alle agenda's. Kijk daarvoor op de site van Domies Toen.
Het is mooi dat Domies Toen dit kan bieden, in deze tijd. Leuk dat steeds heel verschillende muziek aangeboden wordt. En ook leuk dat mensen spontaan aanbieden om te komen spelen in de tuin.

Ook spelen in zo’n mooie tuin? Laat het weten!

Foto: Maria Kruyt

Facebook TwitterLinkedin
­