Bouw jij mee aan Bedum?

Herenteam Bedum Blues wint in extremis van Sneek

Zaterdag 25 september speelde het herenteam van Bedum Blues zijn eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse A tegen ESBC Menhir uit Sneek.

Voor de Bedumers was het de eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse. Waar het team vorig seizoen nog in de derde klasse begon, heeft het dit seizoen de gewaagde stap gemaakt naar de tweede klasse. Dat neemt niet weg dat de kansen op voorhand gelijk verdeeld waren.

Voor een goed gevulde tribune begon de wedstrijd op een manier hoe het ook zou eindigen, vol spanning. Na een goed eerste kwart van beide kanten was de tussenstand 17-19.

In het tweede kwart gingen beide ploegen verder met hun goede spel. Met nog vier minuten te gaan in het tweede kwart kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij rust was de achterstand omgedraaid naar een voorsprong, 32-28 in het voordeel van Bedum Blues.

De thuisploeg bouwde de voorsprong in het derde kwart uit tot 42-35. De voorsprong was in het midden van het derde kwart volledig weg, maar gelukkig bleven de Bedumers strijden en stond er aan het einde van het derde kwart een score van 49-47 op het bord.

In het vierde kwart bleef de wedstrijd lang spannend. De leiding wisselde verschillende malen en met nog tweeënhalf minuut te gaan had Sneek een voorsprong van 61-62. Met gevoel voor timing schoot Robert Meuleman met nog 2 minuten te gaan een driepunter door de basket. Met nog een score van topscoorder Olaf Zomerdijk was de wedstrijd beslist in het voordeel van Bedum Blues, de eindstand is 66-62.

Scores aan de kant van Bedum: Olaf Zomerdijk 22, Yvan Zomerdijk 10, Remi Haveman 10, Robert Meuleman 9, Geoffrey Ionescu 7, Marco Groefsema 6 en Thomas Padje 2