Bouw jij mee aan Bedum?

Stugge overwinning heren 1 Bedum Blues op Oaters Joure - Basketbal

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Bedum Blues afreizen naar Joure om daar te spelen tegen de Oaters. De Bedumers moesten met een incompleet team aan de wedstrijd beginnen, 2 blessures en 2 afwezigen maakten dat de bank erg smal was en er weinig gewisseld kon worden.

De Noord-Groningers kregen weinig grip op het spel van de stugge Friezen, wat na 3 minuten spelen resulteerde in een 13-6 achterstand. Toen de Bedumers daar eenmaal aan gewend waren kon er gewerkt worden aan een comeback. Het eerste kwart werd afgesloten met een 23-21 stand. In het tweede kwart kregen de Blues meer grip op de wedstrijd en kon er gewerkt worden aan een voorsprong. Bij de rust stond er een voorsprong voor Bedum Blues op het bord van 34-40.

In de 2e helft kwam Bedum Blues in foutenlast en aangezien de bank erg smal was betekende dit dat er zuinig gespeeld moest worden en er geen fouten meer gemaakt mochten worden. Dit deden de Bedumers uitstekend. Het derde kwart werd met 13-15 gewonnen waardoor de voorsprong werd uitgebouwd tot 47-55. Doordat de Oaters in het 4e kwart hadden besloten over te gaan op een zone verdediging, konden de Noord-Groningers gebruik maken van de tijd. De Friezen kwamen nog terug tot zes punten, maar konden niet doorzetten. De mannen uit Bedum  speelden lange aanvallen en de voorsprong kon op deze manier met weinig fouten tot aan het einde van de wedstrijd veilig worden gesteld. Bedum Blues keerde huiswaarts met een 51-62 overwinning op zak.

De volgende wedstrijd van heren 1 is op zaterdag 6 november om 17:30 uur in sporthal de Beemden tegen Groene Uilen heren 5.

Scores Bedum Blues: Olaf Zomerdijk 20, Jos Hagting en Marco Groefsema 13, Yvan Zomerdijk 10, Remi Haveman 4, William van Egmond en Robert Meuleman 1