Zaterdag 6 april was een spannende dag voor 2 teams van basketbalvereniging Bedum Blues; bij winst zouden zowel de U12 als de heren kampioen zijn!

Op deze dag waarop alle teams thuis mochten spelen, werd om 14 uur gestart met de U12 en de U14.

bedum blues U12 team kampioen seizoen 2023 2024
Bedum Blues U12 team kampioen

Het U12 team speelde tegen het U12 team van Millwings uit Winschoten. De eindstand van 59-9 was genoeg voor het kampioenschap van deze jonge spelers t/m 12 jaar.
Aan het eind van de middag werden zij hiervoor beloond door het bestuur met een lekkere zak snoep. De huldiging vanuit de basketbalbond volgt later nog.
Het U14 team wist helaas niet te winnen van Flying Red uit Roden.

Daarna mocht het U22 team spelen tegen de leeftijdsgenoten van BV Groningen; deze wedstrijd werd gewonnen met 76-72. Op het andere veld stond de U16 tegenover Aquila uit Wildervank, Bedum wilde revanche nemen voor de verloren wedstrijd in januari. Met een eindstand van 64-63 is dit gelukt.

Tenslotte werd de wedstrijd van U18 tegen een team van Celeritas gespeeld tegelijk met de kampioenswedstrijd van de heren tegen Millwings uit Winschoten.
De U18 van Bedum wist net niet te winnen van het team uit Groningen.

bedum blues herenteam kampioen seizoen 2023 2024
Bedum Blues Herenteam kampioen

Het herenteam maakte er een mooie wedstrijd van. Na een opkomst tussen een haag van jeugdspelers door en met zeer goed gevulde tribunes zowel boven als beneden startte de wedstrijd. De eerste 2 kwarten waren nog spannend, maar daarna liepen de Bedumers uit. Met een eindstand van 98-59 was het kampioenschap een feit en kon de kurk van de champagne.

De huldiging vanuit de basketbalbond zal binnenkort zijn, maar deze winnaars werden al wel in het zonnetje gezet door het bestuur van Bedum Blues en het aanwezige publiek.

Facebook TwitterLinkedin
­