Bouw jij mee aan Bedum?

Zaterdag stond een topper op het programma in de tweede klasse A. De nummer drie Bedum Blues speelde thuis tegen nummer 2 BV Leeuwarden. Op voorhand leek Leeuwarden de favoriet na 86-43 overwinning op Bedum Blues in de eerste speelronde.

Bedum Blues verliest na wisselend spel van Basketbal Vereniging Leeuwarden

De Bedumers begonnen goed aan de wedstrijd en namen brutaal de leiding. Na twee minuten stond Bedum met 10-5 voor. De ploeg van coaches Klaas Groefsema en Erik Padje konden het goede begin geen vervolg geven. Leeuwarden overheerste zowel in de aanval als in de verdediging, wat resulteerde in een kwart stand van 18-25.

Leeuwarden ging in het tweede kwart door waar ze in het eerste kwart geëindigd waren. Ze toonden het betere spel en wisten eenvoudig uit te lopen naar een 22-34 voorsprong. Toch bleven de Bedumers in het voetspoor van Leeuwarden. Na 8 minuten stond de grootste voorsprong van Leeuwarden deze wedstrijd op het bord, 27-40. Dankzij drie goede scores wisten de heren van Bedum de rust in te gaan met 33-40.

De bedumers kwamen als beste uit de kleedkamer. Het verschil werd snel teruggebracht tot 7 punten en het betere spel werd overgenomen van Leeuwarden. Toch lukte het Bedum niet om het verschil kleiner te krijgen, het verschil bleef rond de 9 punten. Met nog 1:20 op de klok had Leeuwarden een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong van 43-52. Dankzij twee driepunters van Geoffrey Ionescu en een score van Jos Hagting was Bedum helemaal terug in de wedstrijd. Aan het einde van het derde kwart was de stand 51-52. De ploeg van Padje en Groefsema begon flitsend aan het laatste kwart. Dankzij goed lopende aanvallen en goed verdedigingswerk kwamen de Bedumers op een 56-54 voorsprong. Dit wisten zij echter niet lang vol te houden, Leeuwarden liep weer uit tot 6 punten. Met nog 4 minuten te gaan was het verschil wederom 1 punt. Het defensief van de Bedumers leek wel gebroken, de ploeg uit Leeuwarden snelde naar een 64-72 voorsprong en gaf dit niet meer weg. De wedstrijd eindigde in 67-76 in het voordeel van Leeuwarden waardoor Leeuwarden de koppositie pakt in de tweede klasse A.

De volgende wedstrijd van Bedum Blues heren 1 is 30 oktober om 20:30 uur in Joure.

Scores Bedum Blues: Geoffrey Ionescu 23, Jos Hagting 15, Yvan Zomerdijk 9, Olaf Zomerdijk en Remi Haveman 8, Thomas Padje 2 en Marco Groefsema en Robert Meuleman 1