Vier nieuwe zonnedaken voor Energiecoöperatie Duurzaam Bedum

Energiecoöperatie Duurzaam Bedum kan vier nieuwe zonnedaken toevoegen aan haar arsenaal om Bedum tot het groenste dorp van Het Hogeland te maken. Hiermee kan ze zo’n honderd extra gezinnen voorzien van goedkope groene energie uit eigen dorp.

Familie de Haan in Noordwolde, Groenvoorziening A.J. van der Werf in Bedum en Knol Dakbedekking en Renovatie in Bedum stellen hun daken (het laatste bedrijf zelfs twee) ter beschikking als zonnedak. Elk dak levert ongeveer 53.000 KWH aan elektriciteit per jaar op: goed voor de stroom van zo’n honderd gezinnen.

Nieuwe subsidieregeling SCE
Op 1 april treedt de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) in werking. De SCE ondersteunt energiecoöperaties zoals Duurzaam Bedum bij het opwekken van duurzame energie en zorgt dat omwonenden gemakkelijk mee kunnen doen in een project. De regeling vervangt de fiscale Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling). Duurzaam Bedum gaat de vier nieuwe zonnedaken inbrengen voor de nieuwe regeling, vertelt Gert-Jan Hageman, voorzitter van de energiecoöperatie.

Duurzaam Bedum is erg blij met de vier nieuwe daken én de vijf daken die al gereed zijn. Gert-Jan: ,,Wij zijn de ondernemers zeer erkentelijk dat zij hun daken belangeloos ter beschikking stellen en zo een mooie bijdrage willen leveren aan een duurzamer Bedum”. Eerder stelden de firma’s Vaatstra, Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa (2 daken), ODN en Knol Dakbedekking en Renovatie hun daken al ter beschikking.

Nederland en Het Hogeland hebben een behoorlijke klimaatopgave richting 2030, zegt Gert-Jan. ,,Als Duurzaam Bedum willen wij hier onze bijdrage aan leveren. We willen Bedum het groenste dorp maken van Het Hogeland en onze dorpsgenoten voorzien van goedkope, lokaal opgewekte en duurzame energie.”

Lid worden
Mensen die lid willen worden van Duurzaam Bedum kunnen een inschrijfformulier downloaden op www.duurzaambedum.nl . Meer informatie is te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Facebook TwitterLinkedin
­