Subsidie voor agrarisch ondernemers met aardbevingsproblemen

Heb je door aardbevingsproblemen investeringen in je boerenbedrijf uitgesteld? Dan kun je subsidie aanvragen uit de Maatwerkregeling Agroprogramma.  

Maatwerkregeling

Als boerenbedrijf in het aardbevingsgebied heb je vaak niet alleen te maken met schadeherstel en versterking. Mogelijk is ook de normale bedrijfsontwikkeling verstoord geraakt en heb je investeringen uit moeten stellen. Om je boerenbedrijf weer op gang te helpen kan je nu subsidie aanvragen uit de Maatwerkregeling Agroprogramma.

Voor wie?

De subsidie is voor agrarisch ondernemers in de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Middag-Humsterland (onderdeel van gemeente Westerkwartier).

Aanvragen

Bekijk voor de precieze voorwaarden de officiële regeling. Ook als uw agrarische onderneming niet aan één van de twee bovenstaande voorwaarden voldoet, kan uw onderneming mogelijk toch in aanmerking komen. Neem hierover contact op met de provincie Groningen via 050-316 49 11 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvragen kan van 15 april 2024 tot en met 31 mei 2024. Er is 17 miljoen euro beschikbaar in deze aanvraagperiode.  

De subsidieregeling wordt meerdere keren per jaar opengesteld. Je kunt 1 keer subsidie krijgen.

 

Facebook TwitterLinkedin
­