logo bedrijvenvereniging gemeente bedum bvgb

Op dinsdag 7 februari is er voor de meer dan honderd leden van de Bedrijvenvereniging (vm) gemeente Bedum (BvGB) een Extra Algemene Ledenvergadering. Een commissie heeft, in opdracht van het bestuur,  gewerkt aan het toekomstperspectief van de ondernemersvereniging en een advies over de bestuurssamenstelling. Het bestuur van de BvGB wil het stokje graag overdragen aan nieuwe bestuurders. Rob van der Werf, Gonnie Smit, Johannes de Vries en Klaas Balkema zijn de eerste beoogde nieuwe bestuurders die zullen worden voorgedragen aan de leden.

De Gemeente Het Hogeland telt negen bedrijvenverenigingen die met elkaar verenigd zijn in het Ondernemers Platform Het Hogeland. Ondernemers, klein en groot, staan voor grote uitdagingen in een onzekere tijd. De gemeentelijke herindeling heeft ook voor lokale ondernemers de nodige impact. Achter de schermen is er door het huidige bestuur hard gewerkt om de BvGB op de kaart te houden bij de Gemeente Het Hogeland en het ondernemersplatform. Dit platform gaat de komende jaren serieuze vruchten afwerpen voor ondernemers. Er is veel geld beschikbaar vanuit diverse fondsen voor goede ideeën die inspelen op actuele thema's. Tijdens de Ledenvergadering wordt hier uitgebreid bij stilgestaan.

Lizze Stulp, de huidige voorzitter van de BvGB, licht toe: “Ondernemers willen zich samen gaan beraden over hoe zij zichzelf met nieuw elan willen presenteren. Het huidige bestuur vindt dit een goed moment om het stokje over te dragen aan nieuwe bestuurders. Er ligt een mooi voorstel van de adviescommissie die maar liefst uit zeven leden bestaat. Wij ondersteunen het voorstel van harte en dragen met vertrouwen ons werk over aan de nieuwe mensen. Wij hopen op een goede opkomst en geven de nieuwe bestuurders graag ons vertrouwen en onze steun mee.”

Leden van de BvGB zijn welkom op dinsdag 7 februari, aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Grand Café Koning te Bedum. Aan- en afmelden kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook TwitterLinkedin
­