Marianne Timmer en Hans Nijland te gast bij bedrijvenvoetbal

Donderdag 29 juni organiseert de stichting Bedrijvenvoetbal Bedum in samenwerking met de Bedrijvenvereniging van de voormalige gemeente Bedum (BvGB) een avond voor ondernemers. Te gast zijn olympisch schaatskampioen Marianne Timmer en oud directeur van FC Groningen Hans Nijland.

Het is inmiddels een traditie dat voorafgaand aan het Bedrijvenvoetbal op de donderdag een sponsoravond is. Speciaal voor alle deelnemende bedrijven, de sponsoren en alle leden van de Bedrijvenvereniging Bedum (BvGB) komt er altijd een aansprekende spreker naar Bedum. In het verleden waren onder meer scheidsrechter Bas Nijhuis, de voetballers Wim Kieft en John de Wolf en Ron Jans te gast. Deze keer heeft de stichting het duo Marianne Timmer en Hans Nijland weten te strikken.

Timmer en Nijland zijn op elkaar ingespeeld. Al vele malen traden zij samen op voor volle zalen. Timmer blikt terug op haar glansrijke carrière en legt uit hoe zij telkens male wist te pieken op het juiste moment. Nijland haalde als boegbeeld van FC Groningen vele topspelers naar FC Groningen en stond aan het roer tijdens de overgang van het Oosterpark naar de Euroborg. Hij kan daar zeer boeiend over vertellen met mooie anekdotes. Momenteel gaat het iets minder goed met ‘de trots van het Noorden’. Welke adviezen geeft Nijland in deze roerige tijden mee aan de FC en hoe kijkt hij naar de toekomst van het betaald voetbal in Noord Nederland? Als geen ander kan Nijland inspirerend vertellen. Gespreksleider van de ondernemersavond is Bernard van der Vinne. Hij voelt de gasten aan de tand met scherpe vragen.

De organisatie benadrukt dat de avond ook voor alle leden van de Bedrijvenvereniging van de voormalige gemeente Bedum is. De kersverse voorzitter van de BvGB Rob van der Werf benadrukt het belang van de avond. “Als geen ander weet ik dat de organisatie van deze ondernemersavond perfect is. Een prachtig podium om elkaar in een gemoedelijke sfeer te ontmoeten en te netwerken. Met dit soort bijeenkomsten willen we graag de binding tussen de ondernemers in Bedum en omgeving versterken”.

De Stichting Bedrijvenvoetbal laat voorts weten dat het deelnemersveld met 45 bedrijven rond is. Aan de editie van 2023 doen tien damesteams, tien 35+ teams en vijfentwintig teams mee. De organisatie heeft ervoor gekozen enkel nog op een klein veld 7 tegen 7 te spelen, vooral ook omdat de deelnemende bedrijven dat vorig jaar als prettig en succesvol ervaarden. De loting en de poule-indeling vinden plaats op Koningsdag tussen 16.00 en 17.00 uur op het plein van Hotel t’ Gemeentehuis in Bedum. Naar verluid wordt de loting opgeleukt met muziek en veel sfeer.

Aan sfeer zal er aan de editie in 2023 geen gebrek zijn. Grote artiesten uit Nederland zorgen voor de entertainment. Op vrijdag 30 juni is Gerard Joling de publiekstrekker. Als geen ander weet hij een feestje te bouwen. Samen met Holland Verdriet wordt dat een ouderwetse Hollandse avond. En op zaterdag 1 juni treedt 2Unlimited op in de feesttent met de partyband Q5 New Style. Kaarten zijn vanaf 28 april verkrijgbaar bij de Gele Klap in Bedum.

Facebook TwitterLinkedin
­