Grootste evenement van het dorp trekt 5.000 bezoekers.

Sportief Bedum viert feest op Bedrijvenvoetbal organisatie pakte weer fors uit

Saamhorigheid, sportiviteit en gezelligheid. Dat zijn de onvervalste ingrediënten van het Bedumer Bedrijvenvoetbal. Meedoen is belangrijker dan winnen. Afgelopen weekend 30 juni en 1 juli was de 32ste editie. De organisatie pakte weer fors uit. Een voetbaltoernooi met 45 bedrijventeams, meer dan 500 voetballers, 115 wedstrijden met heel veel publiek, een ondernemersavond, twee feestavonden met in totaal meer dan 3.000 bezoekers. De grootste feesttent ooit op het sportcomplex bood ruimte voor twee keer 1.600 feestgangers. Bedum liet zich weer van haar allerbeste kant zien.

Bedumers, ook oud bewoners die van ver komen, zorgen voor een hoog reünie gehalte. Het concept staat als een huis. Het draaiboek wordt elke editie nog weer aangescherpt. Doorontwikkelen staat hoog in het vaandel bij de organisatie. Zo stond er dit jaar een mega ledwall waar alle uitslagen en standen live waren te volgen. Daarvoor gebruikte de organisatie voor het eerst een app.

Vorig jaar werden alle wedstrijden door werkzaamheden op het complex noodgedwongen op een half veld gespeeld (7x7). Dat beviel de deelnemers en de organisatie zo goed, dat ook dit jaar er alleen 7x7 werd gespeeld. In dit concept is het makkelijker om een team te formeren, de spelers hoeven iets minder afstanden af te leggen wat de kans op blessures verkleind en alle wedstrijden kunnen op drie velden gespeeld worden, mooi compact bij elkaar, ook prettig voor het publiek.

Er werd gespeeld in drie categorieën. Bij de heren ging de bokaal naar Multipromo. Zij versloegen Hotel ’t Gemeentehuis icm Of je worst lust in de finale met 1-0 door een late goal. Multipromo won eerder al de zaaleditie van het Bedrijvenvoetbal. De troostfinale was een wedstrijd tussen JAHEKO en Van Dijken Verf en Vloeren/Onderdelenhuis.nl. De fairplay bokaal was voor FC Afkicken.

Bij de Dames ging de overwinning naar Kooistra Tuin en Dier. De tweede plaats was voor de Melkmeisjes voor Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen. De fairplay bij de dames was voor klusbedrijf Erwin/Stucadoor Jeroen icm Rijschool van Houten. Dat team verloor speelster Elise Tepper met een onfortuinlijke beenbreuk.

De bokaal bij de Heren 35+ ging naar Puurr Schoonheidssalon/Saam ‘n Leuk. Zij wonnen de finale van Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen. De sportiviteitsbokaal ging naar Dijk & Belga Hypotheken en Verzekeringen. In de heren 35+ werd er nog een unieke goal gescoord door de 69 jarige Ap ten Have. Dat geeft maar aan dat het evenement voor alle leeftijden is.

Het voetbal wordt beide dagen afgesloten met een feest. Op de vrijdagavond was er een Hollandse avond met optredens van Gerard Joling en Hollands Verdriet. Op de zaterdag volgden optredens van 2Unlimited en de partyband Q5New Style.  

Voorzitter Petra Makkes blikt met veel voldoening terug: “Zaterdag in de feesttent was ik bijna sprakeloos van alle complimenten. Het weekend is vlekkeloos verlopen. Wat een blije mensen met alleen maar lachende gezichten. Ik ben zo trots op de Bedumer jeugd. Geen incidenten, niets van dat alles! Ik ben ook zo ongelofelijk trots op onze vrijwilligers en sponsoren. Ik blijf het zeggen, want  zonder hen bestaat er geen Bedrijvenvoetbal. Wij zijn het weekend geholpen door meer dan 150 mensen die echt hard moeten werken. Fantastisch die saamhorigheid! Wij kijken nu alweer uit naar de editie van 2024.”

Facebook TwitterLinkedin
­