Kerken op het Hogeland bezorgen voor de voedselbank het Hogeland

Vanwege de coronacrisis heeft Voedselbank het Hogeland in Winsum aan kerken in de gemeente Het Hogeland gevraagd de bezorging van voedselpakketten voor hun rekening te nemen.

Op maandag regelt de Protestantse Kerk in Uithuizen het uitrijden in Uithuizen-Uithuizermeeden en Roodeschool e.o.  Op dinsdag organiseert de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Bedum het vervoer van de pakketten in de regio Bedum, terwijl er op woensdag door de kerken in Leens met voedselpakketten in Noordwest Groningen wordt gereden. Gedurende de donderdagochtend rijdt een achttal auto’s, geregeld door PKN Winsum, met voedsel in de omgeving van Winsum.

Ook de kerken in Loppersum en Middelstum verzorgen de aflevering van voedselpakketten in hun eigen gebied. Zodra de lege voedselkratten weer terug zijn bij Voedselbank het Hogeland in Winsum worden deze door een team van (tijdelijke) schoonmakers gedesinfecteerd.

Op de foto worden kratten ingeladen voor bezorging in Winsum, met op de achtergrond de desinfecterende schoonmakers. Hulde aan al deze vrijwilligers!!

Facebook TwitterLinkedin
­