Charitas sluit in Bedum en vertrekt naar Winsum

Aan De Vlijt in Bedum is een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het woon- en winkelcomplex "Vlijtborg".  Voor de realisering van dat complex moeten twee gebouwen wijken. De Vlijt 6 en De Vlijt 8 worden binnenkort gesloopt.De sloop van de beide gebouwen begint op 28 oktober. Daaraan voorafgaand wordt de sloop voorbereid. Er moet onder meer asbest in De Vlijt 6 worden gesaneerd. De sloopwerkzaamheden zijn naar verwachting begin december afgerond.

Charitas sluit in Bedum en vertrekt naar Winsum

In De Vlijt 6 waren het Consultatiebureau en Certe gehuisvest. Deze gebruikers zijn inmiddels verhuisd naar het pand De Vlijt 2B in Bedum. In De Vlijt 8 is Charitas gehuisvest. Deze stopt hier op 1 november a.s. Vanuit Charitas kwam de volgende mededeling :

" Het is zover, wij moeten het pand verlaten en hebben helaas nog geen vervangende locatie in Bedum gevonden. Gelukkig gaan wij wel verder en trekken bij GoudGoed Winsum in. En wie weet brengt de toekomst ons weer terug in Bedum.
Wij willen via deze weg al onze klanten bedanken voor de vele gezellige momenten. Wij houden een uitverkoop, met 50% korting op alles.  Wij sluiten de deuren uiterlijk op vrijdag 23 oktober! 
Bedankt en hopelijk tot ziens in Winsum".

Velen vinden het bijzonder jammer dat men gaat vertrekken en dat daardoor weer een bedrijf uit Bedum is vertrokken!  Charitas was een ontmoetingsplek, kringloopwinkel en dienstencentrum in Bedum voor mensen met en zonder beperking.

Charitas sluit in Bedum en vertrekt naar Winsum

De voormalige locatie van het Consultatiebureau en Certe - De Vlijt 6 wordt eerst gesloopt. Vanaf  12 oktober zijn de sloopwerkzaamheden gestart en worden er bouwhekken rond De Vlijt 6 geplaatst en begint de interne voorbereiding en asbestsanering.

Vanaf de week van 28 oktober gaat de daadwerkelijke sloop van start. Aansluitend wordt in november het pand van Charitas - De Vlijt 8 gesloopt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden voor de jaarwisseling afgerond.

Gemeente Het Hogeland - Bewonersbrief sloop De Vlijt 6 & 8

Facebook TwitterLinkedin
­