Start sloop De Vlijt 6 Bedum

Morgen, woensdag 18 november, maakt wethouder Kristel Rutgers een begin met de sloop van het pand De Vlijt 6 in Bedum. Het pand maakt plaats voor de Vlijtborg; een appartementencomplex met winkelruimte op de begane grond. Ook het naastgelegen pand, De Vlijt 8, wijkt voor die nieuwbouw.
De bouw van de Vlijtborg is onderdeel van de centrumplannen voor Bedum.

De sloop van De Vlijt 6 en 8 moet voor de komende kerst gereed zijn. In januari 2021 wordt begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.
De Vlijtborg is naar verwachting begin 2022 klaar. De tien appartementen zijn inmiddels verkocht. Ook voor de winkelruimten zijn gegadigden gevonden.
Na de afronding van de nieuwbouw wordt begonnen met de sloop van De Vlijt 10, winkelcomplex ‘De Nieuwe Vlijt’. Dat maakt plaats voor een ‘groene’ parkeergelegenheid waar ook evenementen kunnen worden gehouden. Ook de weekmarkt verhuist daar heen.

Aan de oostkant van het huidige parkeerterrein, bij de gymzaal, komt mogelijk ook nieuwbouw. Bekeken wordt of daar zes grotere appartementen en ruimte voor sociaal maatschappelijke voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. 

Wethouder Kristel Rutgers verricht de handeling vanaf 12.30 uur.

Facebook TwitterLinkedin
­