arjen robben bedum

Wat een carrière. Wat een wereldspeler!

Bedumer Arjen Robben heeft op 37-jarige leeftijd definitief een punt gezet achter zijn indrukwekkende loopbaan. Fysiek is het niet meer op te brengen om nog een seizoen door te gaan.

„Een moeilijke beslissing, omdat verstand en emotie recht tegenover elkaar stonden. Het lijf gaf me niet het goede gevoel en het vertrouwen dat ik nodig had. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen.”, zegt Robben.

Afgelopen seizoen mochten we nog een paar keer van zijn fabelachtige acties genieten. We hadden graag meer van hem gezien, maar iedere voetballer en sporter weet dat er een moment komt dat je lichaam niet meer doet wat je verstand zo graag wilt en dat het werk, pijn en opoffering niet meer opwegen tegen de voldoening van de paar speelminuten die je nog gegeven zijn.

En zo komt er einde aan een van de beste nederlandse voetballers ooit. Nog nooit was een Nederlandse speler zo bepalend voor een ploeg waarvoor hij speelde. Of het nu het Nederlands elftal was of de clubs waarvoor hij uitkwam. Bovendien zorgde Arjen altijd voor druk op de verdediging van de tegenpartij waardoor andere spelers meer ruimte en tijd kregen en hierdoor beter gingen voetballen. Samen met Wesley Sneijder vormde hij een gouden duo in het Nederlands elftal.

Arjen speelde 96 interlands, scoorde daarbij 37 keer. Hij werd met het Nederlands elftal 2e op het WK 2010 in Zuid Afrika en 3e op het WK 2014 in Brazilië. Hij werd maar liefst 12x landskampioen in 4 verschillende competities!! 8x Duits landskampioen, 2 x Engels landskampioen, 1 x Nederlands landskampioen en 1 x Spaans landskampioen. Hij won met Bayern München in 2013 op Wembley de Champions League en scoorde daarbij de beslissende doelpunt. Achtereenvolgens kwam Arjen uit voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en FC Groningen. In totaal speelde Arjen 614 wedstrijden bij deze clubs en scoorde hij 209 keer.

Wij zullen hem missen.

Facebook TwitterLinkedin
­