arjen robben fietsend landelijk nieuws geen comeback in Oranje

De beroemdste Bedumer, Arjen Robben, haalde onlangs de landelijke nieuwspagina's omdat hij op de fiets naar het stadion kwam en een week eerder hintte naar een comeback in het Nederlands Elftal. Tussen de namen van de selectie die inmiddels is samengesteld, vond hij zijn naam echter niet terug.

Autoverzekering

Het is fascinerend hoe iets wat een bekende voetballer heel vanzelfsprekend vindt, wordt besproken op nieuwswebsites, talkshows, social media en blogs. Dat iedereen er vervolgens een mening of vragen over heeft, is zelfs verwonderlijk. Voor de wedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht arriveerde Arjen Robben op de mountainbike en dat werd uitvoerig belicht. Zou het bij zijn warming-up horen, die volgens de heren van Veronica Inside altijd uren duurt? Was Robbens auto stuk? Had hij zijn autoverzekering niet goed voor elkaar? Was het een steunbetuiging aan Mark Rutte, die ook fietsend naar zijn werk komt? Had Arjens vrouw de auto nodig? En had Robben eigenlijk wel een fietsverzekering, voor zo'n dure fiets? Voetballers als Arjen Robben zijn publiek bezit, alles wat ze doen of zeggen wordt tot ver na de komma beoordeeld.

Realistisch blijven

Dat bleek wel na de wedstrijd tegen FC Emmen, toen de levende legende uit Bedum een fijne partij speelde en naderhand in een interview aangaf dat wanneer bondscoach Frank de Boer hem zou bellen, hij beschikbaar zou zijn. Was Robben serieus? De vleugelaanvaller zei nochtans 'Dan kom ik' en 'Toen ik afgelopen zomer hiermee begon was het EK wel iets uit mijn stoutste dromen'. Maar ook: 'Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we verder.' Het woord realistisch sprak boekdelen, maar daar werd al niet meer naar geluisterd. De geest was uit de fles. Robben in Oranje! - het was een prikkelende gedachte bij Twitterende voetbalfans.

Geen sprintduels met andere oudgedienden

Stoutste dromen heeft iedereen, zeggen dat men realistisch moet blijven doet daar getuige de vele reacties weinig aan af. De opmerking werd landelijk opgepikt en besproken in alle voetbaltalkshows voordat het op het bordje van Frank de Boer belandde, die volgens de analytici in verlegenheid werd gebracht door Robbens opmerking. De Boer gaf op 10 mei aan een comeback van de Man van Glas 'op dit moment' uit te sluiten en voegde de daad bij het woord: geen Robben in de EK-selectie. Robben kan daarmee sprintduels zoals deze, met de eveneens niet voor zijn land geselecteerde Sergio Ramos uit zijn hoofd zetten. Ook generatiegenoot Zlatan Ibrahimovic is er niet bij, zij het vanwege een blessure. Een andere oudgediende, Maarten Stekelenburg die een heropleving meemaakt in het eerste van Ajax, is wel van de partij.

 

Partner nieuws

Facebook TwitterLinkedin
­