LTC Bedum heeft afgelopen week en weekend voor het laatst het Arjen Robben tennistoernooi georganiseerd. Na vele jaren heeft de hoofdsponsor besloten er een punt achter te zetten. Zo’n honderd deelnemers hebben ongeveer 75 wedstrijden gespeeld van donderdagavond tot zondagmiddag. Ondanks slecht weer op vrijdagavond, kon het toernooi toch volledig gespeeld worden, mede dankzij de mogelijkheid om een wedstrijd op het veld van de tennisclub uit Zuidwolde te spelen.

arjen robben toernooi tennis ltc bedum winnaars 2021 Op de foto: de vrolijke prijswinnaars rondom de naamgever van het toernooi, Arjen Robben

Tot schrik van de organisatie begaf bij het gereed maken van de banen voor het toernooi het mechaniek van een van de netpalen het. Het net op die baan kon daardoor niet meer op de juiste hoogte worden gebracht. Dankzij een vernuftige constructie van LTC-lid Wim Frieling kon het probleem worden verholpen door het net aan te spannen op de paal van de naastliggende baan. Gelukkig waren daardoor toch alle vier banen beschikbaar voor het toernooi.

Op vrijdagavond werd het spel gestoord door een flinke bak water. Een aantal partijen kon worden doorgeschoven naar de zaterdag en voor één wedstrijd werd uitgeweken naar de banen van ZNEO, dat zo vriendelijk was gastvrijheid te bieden. Zodoende kon het toernooi toch op tijd worden afgesloten op de zondagmiddag met een prijsuitreiking door de naamgever van het toernooi.

Er werd in poules gespeeld zodat iedere deelnemer ten minste twee partijen kon spelen, terwijl de poulewinnaars uiteraard meer wedstrijden moesten verwerken. Hetzelfde gold natuurlijk voor deelnemers die in twee onderdelen inschreven.

De rubriek Herendubbel 6 werd in een spannende finale beslecht in het voordeel van Jelle Holwerda en Freddy Pomp van de thuisclub: 7-5, 6-4. De hoofdprijs in Damesdubbel 6 ging naar de Ten Boerster zussen Marion en Reina Hoogstrate: 6-3, 5-7, 10-4. Gemengd dubbel 6 werd gewonnen door Ronald Brand en Yfke Elgersma van Tennisclub Winsum: 6-7, 6-3, 10-6.

In de categorie Herendubbel 7 veroverden de eveneens uit Winsum afkomstige Neil Judkins en Ramon Kauw de titel: 6-3, 3-6, 12-10.
Damesdubbel 7 werd een prooi voor Kitty Hirsch en Tieny Welling van Tennisclub Marum: 6-0, 6-3. Het onderdeel Gemengd dubbel 7 tenslotte werd winnend afgesloten door Bert van Aller van tennisclub Mentheda samen met Wilga Schuuring uit Winsum: 3-6, 6-4, 10-7.

Het bestuur van LTC Bedum is inmiddels op zoek naar een nieuwe sponsor voor dit toernooi. Dat zal volgend jaar waarschijnlijk een andere naam dragen.

Facebook TwitterLinkedin
­