Op woensdag 15 november a.s. zal op initiatief van de Historische Vereniging gemeente Bedum een lezing worden gegeven door dhr. drs. Philippe Hondelink, met als titel “Vroom & Dreesmann: de opkomst en ondergang van het warenhuis (1887-2016)".

Philippe Hondelink Lezing Vroom Dreesmann de opkomst en ondergang van het warenhuisdrs. Philippe Hondelink

Dhr. Hondelink is V&D-historicus en werkte tijdens zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen bij het V&D-filiaal in die stad. Hij is als economisch sociaal historicus afgestudeerd op de ontstaansgeschiedenis van Vroom & Dreesmann en later publiceerde hij diverse artikelen over de families en het concern, waaronder de lijvige geschiedschrijving van het bedrijf getiteld "Vroom & Dreesmann: de opkomst en ondergang van het warenhuis (1887-2016)".

Philippe neemt ons als "V&D-oloog" mee in de opkomst en ondergang van het lange tijd grootste detailhandelsbedrijf van Nederland. Mocht u overigens thuis nog voorwerpen hebben met het V&D-logo of het logo van aanverwante merken zoals Vendomatic, Vendex, Vendorama en wilt u die aan hem afstaan dan kunt u ze meenemen naar de bijeenkomst!

De lezing zal worden gehouden in Dorpshuis De Woldstee, Noordwolderweg 26, Noordwolde (Gn.) Aanvang 20.00 u. De toegang is voor leden gratis, niet leden betalen € 5,00. U bent van harte welkom.

Facebook TwitterLinkedin
­