poster Wandeling met verhaal langs enkele STOLPERSTEINE in BEDUM

Stolpersteine in de gemeente Bedum. Kleine monumenten, bij de woningen van de slachtoffers. Deze monumenten moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime.

In samenwerking met de Historische vereniging Gemeente Bedum, Dorpsvereniging APB Bedum en VVV Het Hogeland Bedum zal er op vrijdag 26 april en op zaterdag 27 april een Stolpersteine wandeltocht met verhaal worden gehouden. Daarbij maken we  gebruik van het bijzondere Stolpersteine boekje , waarin de Stolpersteine beschreven staan. Deze wandeltocht met verhaal zal ongeveer 1,5 uur duren. We willen stilstaan bij het verhaal van de Stolpersteine en van de bijzondere plekken die ons herinneren aan de donkere periode 1940  -  1945.

25 april werd er in Zuidwolde , Bedum, Winsum en Middelstum een razzia door de Duitsers gehouden. Door meer dan 1000 Duitse militairen werden deze dorpen voor de buitenwereld afgesloten. Dit naar aanleiding van de aanslag op de 49 jarige onderluitenant der Staatspolitie Jannes Luitje Keijer op zaterdagavond 22 april. Bij het station is hij met 9 kogels door het verzet om het leven gebracht.  

Start van de Stolpersteine wandeltocht is op vrijdagavond 26 april om 19.00 uur en op zaterdagmorgen 27 april om 10.00 uur. 

Vanaf VVV Bedum , de POORT naar Noord Groningen,  Kapelstraat 3.

Aanmelding is gewenst , in verband met rondleiders. Kosten is 5 euro per persoon. Met stolpersteine boekje 10 euro. Normaal is het boekje 7,50 euro.

Aanmelding bij VVV Bedum , of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . tel. 050 3015111 of 0625002120.

Facebook TwitterLinkedin
­