Bouw jij mee aan Bedum?

Wethouder Eltjo Dijkhuis spreekt op 17 april over ‘Bouwen en Wonen in Bedum’ op de jaarvergadering van Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

Op 17 april houdt het Algemeen Plaatselijk Belang Bedum haar jaarvergadering. In het openbare deel van de jaarvergadering, die begint om 20.00 uur in de Meenschaar aan de Kapelstraat in Bedum, zal wethouder Eltjo Dijkhuis spreken over ‘bouwen en Wonen in Bedum’. Aan de orde zullen onder meer komen de centrumplannen, de plannen voor de Professorenbuurt en de Zeeheldenbuurt, renovatie- en verduurzaamheidsplannen van huurwoningen, energietransitie, transformatie en het toekomstige uitbreidingsplan Folkerda. Het APB Bedum heeft bij de gemeente de suggestie neergelegd om aan de uitbreiding het thema 'borgwonen' te verbinden, dat zorgt voor een eigen identiteit/karakter van de nieuwe wijk, die verwijst naar het verleden.

borgwonen folkerda bedum apb bedumImpressie ‘borgwonen’ in het uitbreidingsplan Folkerda

Daarnaast heeft APB Bedum voorgesteld om in Folkerda projecten te realiseren voor starters, waar veel behoefte aan is en senioren middels collectief particulier opdrachtgeverschap. Zodat toekomstige bewoners maximaal zeggenschap krijgen over hun nieuwe woonsituatie.

In de vergadering is er ruimte om met elkaar in discussie te gaan over ‘Bouwen en Wonen in Bedum’.

Facebook TwitterLinkedin
­