walfriduskerk centrum bedum

Op dinsdag 31 oktober 2023 willen we graag stilstaan bij Hervormingsdag. In 1517 publiceerde Maarten Luther op 31 oktober 95 stellingen op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg. Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa. De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme - lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. We willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op Deo volente dinsdag 31 oktober a.s. in de Walfriduskerk, ingang Grotestraat te Bedum. Dr.Theo Pleizier, docent Praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit zal voor ons spreken over het thema: 'Heeft het protestantisme iets nieuws gebracht?' Het programma bestaat afwisselend voorts uit samenzang en orgelsolo. Het orgel wordt bespeeld door Eddy van Olm.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint om 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. Voor de bestrijding van de onkosten willen we graag een (deur)collecte houden. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van Bert Riepma te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn , telnr. 06 1054 3997 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook TwitterLinkedin
­