Tips voor het kopen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto is een grote aankoop, het is dan dus extra belangrijk dat je ervoor zorgt dat je geen ‘kat in de zak’ koopt. Zorg er daarom dus ook voor dat je exact weet waar je op moet letten en wat je eventueel zoekt. Omdat we ons ook heel goed kunnen voorstellen dat je misschien niet heel veel verder komt dan de kilometerstand, het vermogen en eventuele schades. Hebben wij een aantal tips voor je die je kunnen helpen met het maken van de uiteindelijke juiste keuze voor een nieuwe auto.

Het budget

Uiteraard is de keuze voor een nieuwe of andere auto enorm. Het is dus belangrijk te weten wat jij maximaal uit wilt en ook kunt geven voor een auto. Op het moment dat je een budget hebt, kun je natuurlijk vele malen gerichter op zoek. Wel is het ook goed om rekening te houden met de eventuele extra kosten die je moet maken. Stel je koopt een auto waar nog het nodig aan moet gebeuren, maar de prijs is interessant, dan is het zaak dat je geld overhoudt om dit te kunnen bekostigen. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met de vaste lasten. Zaken zoals verzekering en belasting die maandelijks terugkomen. De belasting staat nu eenmaal vast, maar door online verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk je auto verzekeren bij de verzekeraar die niet alleen de beste prijs heeft, maar ook de juiste aanvullende voorwaarden heeft.

Auto financieren

Wanneer je overweegt om een nieuwe auto te kopen, zijn er verschillende opties voor financiering beschikbaar. Het is belangrijk om te weten welke financieringsopties er zijn en hoe ze werken, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je past. Veel mensen kiezen ervoor om een auto te bekostigen met eigen middelen. Toch kan het heel goed mogelijk zijn dat dit niet altijd haalbaar is. Helemaal niet wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, kan het zijn dat je op zoek moet naar een kredietverstrekker. Dit kan bij een bank, maar ook het leasen van een auto behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Het voordeel bij een leaseauto, is dat ook onderhoud en reparatie bij de prijs in zitten wanneer je kiest voor operational lease.

Autoverzekering

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuwe auto koopt. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke soort verzekering je nodig hebt. Ga je voor een allrisk of WA-verzekering? Een allriskverzekering is de meest uitgebreide verzekering die er is en biedt dekking voor schade door ongelukken, vandalisme en diefstal. Een WA-verzekering daarentegen dekt alleen schade die je toebrengt aan anderen. Als je kiest voor een WA-verzekering, kan het verstandig zijn om ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra dekking, zoals schade door stormschade of brandschade. Zo weet je in ieder geval zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over de eventuele kosten die je voor je rekening krijgt bij eventuele schade die je toebrengt aan anderen.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­