Waarom is het belangrijk om je zakelijke auto te verzekeren ?

Bedrijven in Bedum, Onderdendam, Noordwolde en Zuidwolde maken steeds meer gebruik van bedrijfsauto’s. Dit geldt niet alleen voor bedrijven die producten bezorgen, maar ook voor bedrijven die diensten verlenen en hiervoor op bezoek gaan bij klanten. Sta je op het punt om een (extra) auto voor je bedrijf te kopen? Vergeet deze dan niet te verzekeren, want dat is wettelijk verplicht. Toch sluit je een zakelijke autoverzekering niet alleen maar af omdat het moet, maar ook omdat het belangrijk is. In deze tekst vertellen wij je hoe het zit.

Je bent verzekerd voor aansprakelijkheid
Als jij of een medewerker met een bedrijfsauto schade veroorzaakt bij iemand anders, volgt er mogelijk een schadeclaim. Houd hier serieus rekening mee als de bestuurder van het voertuig verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade. Is de schade al rijdend veroorzaakt? Dan is deze misschien niet te overzien. De schadeclaim loopt dan mogelijk al snel in de duizenden euro’s. Omdat zo’n claim grote gevolgen kan hebben voor je bedrijf, wil je hier liever niet zelf voor opdraaien. Met een autoverzekering zakelijk voorkom je dit. Voor welke dekking je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor schade die je met de auto veroorzaakt aan (spullen van) anderen.

Je beschermt werknemers
Voor veel ondernemers is de bovenstaande reden al voldoende om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Ben je nog niet helemaal om? Dan trekt deze tweede reden je hopelijk over de streep. Een zakelijke autoverzekering beschermt ook je medewerkers. Als een medewerkers in een bedrijfsauto rijdt, kan hij letsel oplopen. Dit geldt net zo goed voor andere inzittenden. Met een zakelijke autoverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want je bent hiervoor verzekerd.

Bij sommige verzekeraars is schade aan inzittenden standaard meeverzekerd als je een zakelijke autoverzekering afsluit, maar dit is niet overal het geval. Sluit daarom nooit de eerste beste bedrijfsautoverzekering af die je tegenkomt, maar kijk altijd goed waar je voor verzekerd bent. Zijn inzittenden niet standaard meeverzekerd? Kijk dan of je hier een aanvullende verzekering voor af kunt sluiten. Het nadeel hiervan is alleen wel dat je vaak een hogere premie betaalt dan wanneer deze aanvullende dekking standaard bij een zakelijke autoverzekering is inbegrepen.

Manieren om je bedrijfsauto te verzekeren
Voor een bedrijfsauto moet je vaak een behoorlijk bedrag neertellen. Staan er meerdere auto’s op naam van je bedrijf? Dan heb je flink geïnvesteerd. Als je een WA-verzekering afsluit, ben je alleen verzekerd voor schade die de voertuigen bij anderen veroorzaken. De kans is aanwezig dat er ook schade ontstaat aan je bedrijfsauto. Omdat de kosten hoog op kunnen lopen als je deze schade wilt herstellen, wil je dit misschien liever niet zelf betalen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt voor een uitgebreidere dekking kiezen.

Allereerst kun jij je bestelauto verzekeren met de dekking WA + Beperkt Casco. Beschadigt je auto door inbraak, diefstal, brand, storm of hagel? Dan ben je hiervoor verzekerd. De derde en laatste dekking waar je bij veel verzekeraars uit kunt kiezen, is WA + Volledig Casco. Hiermee is zelfs schade aan je bedrijfsauto verzekerd als deze het gevolg is van een aanrijding of vandalisme. Deze zakelijke autoverzekering staat ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Het nadeel is dat dit ook de duurste manier is waarop jij je bedrijfsauto kunt verzekeren.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­