Hoe zit het met de wettelijke verplichting van een bedrijfsautoverzekering

Wist jij al dat een bedrijfsautoverzekering Univé verplicht is? Zonder een goede verzekering voor jouw bedrijfswagens mag je niet de weg op in Nederland. Ook in andere landen is deze wettelijke verplichting vastgesteld. De verzekering is speciaal samengesteld voor bedrijfswagens en voertuigen die gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Het kan hierbij gaan om een bestelbus, een personenauto of een vrachtwagen die goederen bezorgt. Zelfs als je medewerkers vervoert van en naar hun werklocaties is het aan te raden om naar deze verzekering te kijken. Maar waarom is deze verzekering eigenlijk verplicht? En welke voordelen behaal je eraan? Na het lezen van onderstaande informatie kun je snel jouw eigen verzekering regelen en de juiste dekking hebben voor jouw voertuigen.

Een zekerheid voor iedereen op de weg

De bedrijfsautoverzekering Univé is niet voor niets verplicht gesteld. De juiste dekking is namelijk niet alleen een bescherming voor jouw bedrijf, het voertuig en de goederen die je vervoert, maar ook een bescherming voor andere weggebruikers. Als je in een ongeluk terechtkomt, kun je immers aansprakelijk worden gesteld voor de schade die je aan anderen en hun eigendommen hebt aangebracht. Hoe meer je onderweg bent, hoe meer je bent blootgesteld aan de risico’s die op de weg plaatsvinden. Als je de verzekering hebt, is iedereen ervan verzekerd dat de kosten geregeld zijn en niemand in de problemen komt. Deze financiële gemoedsrust is nodig om je te kunnen concentreren op de werkzaamheden en de risico’s onderweg beter in kunt schatten.

Een bescherming voor het gehele bedrijf

Een goede vrachtwagenverzekering dient als bescherming voor jouw bedrijf. Je legt vaak lange afstanden af, waarbij er veel risico’s ontstaan. Tijdens een ongeval is er veel schade aan het voertuig. Dit zorgt niet alleen voor een hoge kostenpost voor reparaties of de vervanging van een voertuig, maar zorgt tevens dat de werkzaamheden stil komen te liggen. De inkomsten dalen aanzienlijk. Jouw bedrijfsvermogen blijft in dit geval niet meer onaangeroerd, wat ook op de lange termijn extra problemen oplevert. De verzekering voorkomt dat je er alleen voor staat en de kosten geheel zelf moet dragen. Het enige wat je nog betaalt, is het eigen risico dat vooraf is afgesteld. Na het indienen van een schadeclaim wordt alles achter de schermen voor jou geregeld.

De aansprakelijkheid voor schade geregeld

De vrachtwagenverzekering is er ook ter bescherming van anderen. Iedereen die de weg op gaat, is blootgesteld aan de risico’s die de wegen met zich meebrengen. Met jouw vrachtwagen richt je vaak grote schades aan. Het zijn bedragen die niet te overzien zijn voor de meeste mensen. Als je een ongeval veroorzaakt, is de aansprakelijkheid via de verzekering te regelen. De tegenpartij hoeft hiermee ook niet bang te zijn dat de reparaties niet plaats kunnen vinden of dat de medische kosten te hoog oplopen. Niets staat het herstel meer in de weg en jij kunt je professionaliteit tonen door een goede verzekering af te sluiten. De verzekering kan jou helpen om te groeien.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­