Slager Traiteur Thonny Teerling uit Bedum KAMPIOEN met Groninger mosterdsoep

De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking, dit zijn de kenmerken van de Groninger mosterdsoep van Slagerij Teerling uit Bedum waarmee hij het kampioenschap in de categorie soepen heeft gewonnen.

De vakjury van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten heeft alle producten 16 februari gekeurd op meerdere aspecten en heeft alleen de beste specialiteiten deze hoogste bekroning gegeven. Om de slagers streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe unieke vakwedstrijd georganiseerd, alleen voor huisgemaakte streekproducten. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven.

Tijdens de prijsuitreiking heeft Josja Haagsma, eigenaar Meat Josja, de kampioenen van verschillende categorieën bekend gemaakt en hun kampioensbeker overhandigd. “Onze mosterdsoep is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en het is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt slager Willard Havinga. “Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al overtuigd van ons product.”

Naast het kampioenschap kregen ook de producten Groninger droge worst en Groninger boerenleverworst een goud met ster onderscheiding. Een resultaat om trots op te zijn!

Slager Traiteur Thonny Teerling nodigt iedereen uit in de slagerij om de bekroonde producten te komen proeven.

Facebook TwitterLinkedin
­