bedum luchtfoto opmaat s heeren loo mei 2022

’s Heeren Loo viert 25-jarig bestaan.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Stichting Opmaat zich vestigde in Bedum, tegenwoordig beter bekend als 's Heeren Loo regio Noordoost-Nederland. In de loop der jaren heeft ’s Heeren Loo zich in de regio ontwikkeld tot een van de grootste zorgaanbieders voor mensen met een beperking, met zorgwoningen, maar ook poliklinieken, gezinshuizen en zorgboerderijen in heel Groningen, Friesland en een deel van Drenthe.

’s Heeren Loo laat dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan en viert deze mijlpaal met een groot feest. Na twee jaar corona zijn we allemaal wel toe aan een feestje. Zeker nu dat weer kan en helemaal als dat samenvalt met ons 25-jarig bestaan! Daarom organiseren we op zaterdag 11 juni een groot feest voor al onze cliënten, verwanten, vrijwilligers, (oud-)medewerkers, buren en andere betrokkenen. Het feest duurt de hele dag en krijgt een afwisselend programma, met onder andere leuke belevingsonderdelen voor onze cliënten.

Veel vermaak

Naast woordjes van de regiodirecteur, de raad van bestuur en de burgemeester is er vooral veel vermaak. Ook zijn er tal van activiteiten die alleen zijn bedoeld voor onze cliënten en hun verwanten.

De dag start voor onze cliënten ’s ochtends met dweilorkest ‘De BlauwBloezen’ uit Middelstum. Daarna komt muziekkunstenaar Arthur van Poppel langs met zijn muzikale auto om mooie muziek te maken. De hele dag door kunnen onze cliënten en hun verwanten zich laten rondrijden met de huifkar. Ook staan er twee prachtige draaimolens en een mini-reuzenrad. Poppentheater ‘Peterselie’ en shantykoor Zoutkamp komen langs voor mooie voorstellingen. Studenten van Noorderpoort bieden een leuk en gevarieerd programma van sport, spel en creatieve activiteiten.

Cliënten zelf

Ook onze cliënten zelf laten speciaal voor deze gelegenheid hun kunsten zien en horen. Op het podium in de grote feesttent, maar ook in speciaal daarvoor opgestelde kraampjes. Van jongleren tot zingen, gitaar spelen of je schilderijen of gewonnen bekers laten zien: alles kan en mag! Als klap op de vuurpijl hebben we ’s middags een optreden van Jannes en ’s avonds sluit de band Deadline het feest op spetterende wijze af.

25 jaar geleden dat Stichting Opmaat zich vestigde in Bedum

Over ’s Heeren Loo

's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedrags¬wetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder. www.sheerenloo.nl

Facebook TwitterLinkedin
­