APELDOORN – Maandagavond 16 mei werd de praktijkopleider van het jaar bekend gemaakt in het theater Orpheus in Apeldoorn. Praktijkopleider Jannes Klaassen, opleider bij ’s Heeren Loo te Bedum, schopte het tot de finale en ging naar huis als trotse genomineerde. Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike werd winnaar.

Jannes Klaassen s Heeren Loo Bedum Het HogelandPraktijkopleider Jannes Klaassen - opleider bij ’s Heeren Loo te Bedum

Jannes werkt bij ’s Heeren Loo zorggroep in Bedum, een landelijke aanbieder van zorg voor mensen met een beperking, en helpt studenten van het Alfa-college de praktijk te ervaren en te voelen. Tijdens het ‘Mbo Ambassadeursgala’, een initiatief van de MBO Raad, werd de top drie praktijkopleiders in het zonnetje gezet en werd de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Jannes helpt studenten van het Alfa-college de praktijk te ervaren en te voelen. Hij is niet teleurgesteld dat hij niet heeft gewonnen. “Ik ben enorm blij en trots met mijn nominatie. Ik ben gewoon mijzelf gebleven! Ik doe gewoon mijn ding en dat spreekt denk ik aan. Dat zal ik ook altijd stimuleren. Ontdek wie je bent en durf origineel te zijn”. Op de vraag wat hem zo’n goede praktijkopleider maakt gaat hij in op vertrouwen: “Ik heb veel geduld en geef mensen kansen om te kunnen leren. Daarvoor heb je vertrouwen nodig en dat straal ik wel uit. Het is best een ingewikkeld vak en mijn enthousiasme voor het werk draag ik graag over aan de studenten.”

Van Alfa’s Goud naar het Nederlands ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’

Jannes Klaassen won eerder Alfa’s Goud, omdat hij de studenten van het Alfa-college opleidt op de werkvloer met grote passie voor de zorg. Tijdens het feestelijke verkiezingsevent werd hij gekozen als Beste praktijkopleider. Na deze winst is hij voorgedragen bij deze landelijke verkiezing.

Leerbedrijven en praktijkopleiders zijn onmisbaar

Voor de meer dan 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. De arbeidsmarkt heeft goede mbo-vakmensen hard nodig, vertelt directievoorzitter van SBB Hannie Vlug: “Dat kan alleen als ze ook in de praktijk het vak kunnen leren. Daarvoor zijn leerbedrijven en praktijkopleiders onmisbaar. Gelukkig zijn die er heel veel en is de inzet
onverminderd groot”. Om het belang van praktijkopleiders te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs

 

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen en
Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving, een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Over ’s Heeren Loo
's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedragswetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.
www.sheerenloo.nl

Facebook TwitterLinkedin
­