Sportsoos ’s Heeren Loo weer van start

Vrijwilligers gezocht voor cliënten met verstandelijke beperking
Binnenkort start ’s Heeren Loo de sportsoos in Bedum weer op, na een lange corona-pauze. Al ruim zeventien jaar organiseert ’s Heeren Loo deze sportsoos voor haar cliënten. Sport is daarbij niet het belangrijkst, het gaat vooral om ontmoeten en gezelligheid. Er is dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Gezellig en gezond
Jan Wevers is één van de vrijwilligers sinds het prille begin in 2005. Hij gaat nu wat anders doen en zoekt enthousiastelingen om het vrijwilligerswerk over te nemen. Jan: “De sportsoos is indertijd opgezet om een grote groep mensen met een verstandelijke beperking op een gezellige en gezonde manier te laten bewegen, onder leiding van een beweegdocent en met inzet van een aantal vrijwilligers.” Dat is al die jaren goed gelukt: gemiddeld doen zo’n 20 tot 25 mensen mee. De meesten van ’s Heeren Loo, maar soms ook van elders, bijvoorbeeld van Sprank.

s heeren loo sportsoosfoto 's Heeren Loo

Heel gevarieerd
De verantwoordelijkheid ligt in handen van een aantal sportdocenten. Zij bedenken het programma en sturen aan. De sportsoos vindt om de week plaats op de zaterdagmiddag, in totaal zo’n twintig keer per jaar. Jan: “We beginnen met koffie en thee, daarna in colonne naar de sporthal. In de hal, soms ook buiten, worden allerlei beweegactiviteiten gedaan, van jeu de boules tot een potje voetbal, van werpspelletjes tot dansen op muziek. Uiteraard wordt rekening gehouden met de bijzonderheden van de deelnemers: rolstoelgebonden of in staat te lopen, aanspreekbaar of veelal niet, op leeftijd of een jonge blom. Als afsluiting wordt een consumptie genuttigd in de ontmoetingsruimte.”

Meer dan welkom
Door allerlei omstandigheden zijn er wat vrijwilligers gestopt. Om weer goed van start te kunnen gaan zijn nieuwe vrijwilligers welkom. Voor de ondersteuning, maar vooral ook voor de gezelligheid. Jan: “Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen: het is leuk én gezond om mee te doen: je leert bijzondere mensen kennen, je verruimt je blik en je ziet dat mensen plezier hebben in zo’n regelmatige sportieve activiteit, ook als ze met beperkingen te maken hebben. Kortom: ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk: doe jezelf een plezier en meld je aan!” Ken je iemand die tijd en zin heeft of ben je zelf geïnteresseerd? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 52 37 68 46.

Over ’s Heeren Loo
's Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten. 's Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedragswetenschappelijke specialisten verbonden. Met ruim 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.

Website: www.sheerenloo.nl

Facebook TwitterLinkedin
­