Vogelles voor leerlingen uit de gemeente Het Hogeland

Pieterburen – Leerlingen uit groep 7 van scholen uit de gemeente Hogeland krijgen les over vogels in Pieterburen, bij Bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap. Hierbij leren ze van alles over vogels die in de provincie Groningen voorkomen. Dankzij een subsidie van de gemeente Het Hogeland worden de leerlingen met bussen vervoerd van en naar het bezoekerscentrum, waar de lessen worden verzorgd.

Tijdens het eerste deel van de les wordt geleerd over vogeltrek. Met behulp van opgezette vogels en een grote kaart van Europa en Afrika leren kinderen waar de vogels broeden, waar ze in de winter zijn en wat voor afstanden ze afleggen. Ook krijgen ze allerlei interessante en leuke feitjes over de aanwezige vogels te horen.

Het tweede deel van de les bestaat uit het invullen van een vogelpaspoort; leerlingen werken samen in groepjes en kiezen een vogel uit om verder onderzoek naar te doen.
Tijdens de afsluiting van de les spelen de leerlingen Levend Ganzenbord waarbij ze ondervinden wat trekvogels zoal meemaken tijdens hun tocht.

Het Groninger Landschap heeft als doel met deze lessen kinderen enthousiast en bewust te maken voor de natuur in de nabije omgeving. Het Groninger Landschap zet zich in voor natuur en landschap in de provincie Groningen en heeft bezoekerscentra in Pieterburen, Groningen, Termunten en Bourtange om het publiek te informeren en enthousiast te maken voor haar werk.

Facebook TwitterLinkedin
­