Opvanglocatie asielzoekers Marnewaard sluit op 1 maart 2023

De opvanglocatie Marnewaard nabij Zoutkamp sluit op 1 maart. Gisteravond heeft burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland dit meegedeeld aan dorpsbelangen Zoutkamp, Vierhuizen en Leens/Ulrum. Op 28 februari vertrekken de laatste bewoners uit de Marnewaard. Daarna wordt het terrein opgeruimd. Dat zal maximaal vier weken gaan duren.

Met de sluiting van de Marnewaard komt er een einde aan zes maanden tijdelijke opvang van asielzoekers. “Ik sta er nog steeds achter dat we in september vorig jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan de schrijnende situatie in Ter Apel”, zegt burgemeester Henk Jan Bolding. “En tegelijkertijd realiseer ik me dat dat van inwoners soms veel heeft gevraagd.
Ik ben de verenigingen Dorpsbelangen Zoutkamp, Vierhuizen en Leens/Ulrum, inwoners en ondernemers dan ook bijzonder dankbaar voor het contact dat we steeds hebben gehad. Dat was belangrijk om op bepaalde momenten extra maatregelen te kunnen treffen. Zo hebben we, op een aantal incidenten na, de opvang toch relatief goed kunnen laten verlopen. Het is mooi dat we dit samen hebben kunnen doen.”

Facebook TwitterLinkedin
­