Bouw jij mee aan Bedum?

Het RIVM benadrukt dat Nederland nog altijd in de "ernstige fase van de epidemie" verkeert.

We zien de afgelopen 4 weken een vrij constante daling van het aantal COVID-19 besmettingen in de gemeente Het Hogeland. Gisteren werden er 12 mensen positief getest op corona. Onderstaande grafiek geeft het aantal besmettingen omgerekend per 100.000 inwoners.

In de gemeente Het Hogeland wonen ca. 48.000 inwoners, Bedum is het grootste dorp met bijna 9.000 inwoners, gevolgd door Winsum met ruim 7.000, Uithuizen met ruim 5.000 en Uithuizermeeden met ruim 3.000 inwoners.

Aantal coronabesmettingen in de gemeente Het Hogeland blijft dalen

Ook de gevonden virusdeeltjes in het rioolwater daalde van 61542 miljard op 27 december naar 13585 miljard op 24 januari. (Deze waarden zijn ook omgerekend naar een gemiddelde per 100.000 inwoners.)

Bij het RIVM is grote angst voor de coronamutaties. De nieuwe types verspreiden zich makkelijker. Er wordt verwacht dat deze nieuwe mutaties de komende maanden de overhand gaan nemen en dat de ziekenhuizen hierdoor overbelast raken, met als gevolg dat nog meer reguliere zorg moet worden uitgesteld.

Met hoe de coronaregels nageleefd worden, voorspelt het OMT dat Nederland de komende maanden te maken krijgt met een nieuwe coronapiek. 

Houd u zich daarom aan de coronamaatregelen.

 

Zie ook Dashboard coronavirus

Zie ook Nederlandse maatregelen tegen het coronavirus

 


Artsen en laboratoria moeten besmettingen met infectieziekten melden bij de GGD. Er worden echter ook - steeds vaker - tests afgenomen door particuliere organisaties en door individuen. De uitslagen hiervan worden niet altijd bij de GGD gemeld of de melding telt niet mee omdat de test die gebruikt is niet voldoet aan de normen van het RIVM. Het (dagelijks) aantal besmettingen dat we op het dashboard weergeven geeft dus geen compleet beeld. Daar moet rekening mee gehouden worden bij het interpreteren van dit cijfer.

Het doorgeven van cijfers is deels mensenwerk. Het komt voor dat op het moment dat het RIVM de balans opmaakt over het laatste etmaal nog niet alle besmettingen goed zijn doorgegeven door de GGD’en. Ontbrekende meldingen worden dan later alsnog doorgegeven. Het ontbreken van meldingen of het vertraagd doorgeven van meldingen kan het dagelijkse beeld vertekenen. Het voortschrijdende gemiddelde filtert dit soort fluctuaties eruit en geeft daarom vaak een beter beeld.

 

Facebook TwitterLinkedin
­