Klaassien Heikens-Huizinga geïnterviewd door Saffira Rijkee

Dit keer bezoek ik Klaassien Heikens-Huizinga in haar woning aan de Lijnbaan. Klaassien werd op 7 oktober 1972 geboren in Groningen.

Na de basisschool volgde Klaassien de LEAO gevolgd door de MDGO uiterlijke verzorging. Na haar diploma te hebben behaald ging ze aan de slag bij de DA in Vinkhuizen. Naast haar werk volgde ze de opleiding voor nagelstyliste en na 8 jaar in loondienst begon ze voor zichzelf. Vanaf 1996 staat ze ingeschreven bij de kamer van koophandel. Eerst werkte ze aan huis, maar in april dit jaar bestaat haar nagelstudio aan de Molenweg in Bedum alweer 7 jaar.

Klaassien Heikens-Huizinga 

Haar werk is haar hobby, ze vindt het heel leuk om te doen. Ook mag ze graag even winkelen in de stad, maar over het algemeen zijn haar dagen gevuld met haar kinderen Sharon (3) en Robin (bijna 1), het huishouden en haar werk. Tijd voor verdere hobby’s is er op het moment niet echt.
Qua kleur gaat Klaassien voor aardetinten. Dit zie je ook terug in haar woning. Als goede eigenschap noemt ze haar spontaniteit en assertiviteit. Haar slechte eigenschap vindt ze dat ze zich nauwelijks tijd voor zichzelf gunt. Vooral op het ogenblik met haar twee kleine dochters.
Klaassien kan erg lachen om de humor van haar dochter Sharon. Op het moment dat ik bij Klaassien ben heb ik mijn dochter Melody mee en zij is nogal verlegen in het begin. Na een paar minuten vraagt Sharon dan ook: “Praat die niet?”
Klaassien heeft moeite met vroeg opstaan. “Verder heb ik niet zo snel ergens moeite mee.”
Ze is trots op de manier waarop haar gezin reilt en zeilt. De combinatie met werk enzovoort, het gaat toch allemaal maar goed.
De ideale vakantie is voor Klaassien en haar gezin een tentvakantie in Spanje. Dit staat dan ook in de planning voor komende zomer. Klaassien verheugt zich er erg op vooral omdat ze afgelopen jaar niet zijn geweest vanwege de geboorte van Robin.

Klaassien houdt van Nederlandstalige muziek als van Frans Bauer en Jan Smit. Ook luistert ze graag naar Ricky Martin en Enrique Iglesias.
Sporten doet ze op het ogenblik niet, maar over twee weken begint ze misschien met één keer in de week Pilatus.
Typisch Nederlands vindt Klaassien het weer. Typisch Gronings: “Hoe onverzorgd mensen erbij kunnen lopen. Dan denk ik doe toch normaal, je gaat naar buiten! In vergelijking met het Zuiden kan het hier wel wat meer.”
Op televisie kijkt Klaassien graag naar programma’s als ‘spoorloos’ en ‘vermist’ en naar real life soap series zoals de Pfaffs.
Klaassien heeft wel gelezen, maar tegenwoordig heeft ze daar niet veel tijd meer voor. “Ik lees wel eens de ‘Story’ ofzo, maar verder heb ik er weinig tijd voor. Als ik ’s avonds één bladzijde gelezen heb dan slaap ik, dus dan kan ik beter wat anders doen.”
Kunst: “Nee!”

Als ik haar vraag waar ze bang voor is begint ze over de operatie die ze binnenkort moet ondergaan. Haar keelamandelen moeten eruit. “Ik ben er niet bang voor, maar zie er wel tegenop.”
Klaassien vindt het jammer dat de euro zo duur is geworden. De wereld vindt ze op het ogenblik “niet zo bijzonder meer. Al die haat en nijd en dan die familiedrama’s. Mensen zijn ongeduldig en hebben nergens meer tijd voor. Ze staan gelijk op hun hakken. Alles moet, er kan niks meer, dat vind ik jammer.”
Van de stad Groningen vindt Klaassien het jammer dat het er altijd zo druk is. “Al die fietsen! En die vrouwonvriendelijke parkeerplaatsen ver van het centrum.” Vroeger vond ze het er bovendien gezelliger dan nu.
Bedum vindt ze een beetje vergrijsd. “De activiteiten worden steeds minder. Twaalf jaar geleden was het hier leuk en gezellig. Nu nóg wel, maar ik vindt wel dat het een beetje blijft staan.”

Klaassien geeft de internetpen door aan ….dat blijft nog even een verrassing.

Facebook TwitterLinkedin
­