Wilhelmina Ziekenhuis Assen plastic soup donatie toeslag koffie

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft besloten om de plastictoeslag te doneren aan de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie zet zich in voor het voorkomen en opruimen van plasticvervuiling in de oceanen. De overheid heeft onlangs deze plastictoeslag verplicht voor eenmalig te gebruiken wegwerpplastic.

Sinds 1 juli zijn winkels, restaurants en andere verkopers van verpakkingen voor eenmalig gebruik verplicht een plastictoeslag te berekenen. Deze toeslag is bedoeld om het gebruik van plastic wegwerpartikelen, zoals saladeverpakkingen, koffiebekers en bestek, te ontmoedigen en te verminderen.
Wat minder bekend is, is dat die toeslag niet verplicht afgedragen hoeft te worden aan de overheid. Yark Huneman, hoofd Eten en Drinken van het WZA, vindt het geen goed idee de plastictoeslag in de eigen kas te houden. “We vinden het beter en eerlijker als het geld terechtkomt bij een organisatie die daadwerkelijk iets doet aan vervuiling door plastic. Door de bedragen te doneren aan de Plastic Soup Foundation wil het WZA bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke wereld.”

Donatie

De plastictoeslag bedraagt 10 cent en wordt apart vermeld op de rekening van de patiënt of bezoeker. Het bedrag zal volledig worden gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation, die het zal gebruiken voor projecten die gericht zijn op het voorkomen en opruimen van plasticvervuiling in de oceanen. Huneman: “We zullen patiënten, medewerkers en bezoekers regelmatig via de beeldschermen op de hoogte houden van de donaties”.

Voorbeeld

Het WZA vindt het belangrijk om niet alleen de plastictoeslag in te voeren, maar ook om te laten zien waar het geld naartoe gaat. Het WZA hoopt dat andere ziekenhuizen en zorginstellingen dit voorbeeld zullen volgen en ook de plastictoeslag zullen invoeren en doneren aan een milieudoelen.

Foto: @wza

Facebook TwitterLinkedin
­