Wilhelmina Ziekenhuis Assen best gewaardeerde ziekenhuis in Noord-Nederland

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is het best gewaarde ziekenhuis in Noord-Nederland. Landelijk hoort het ziekenhuis bij de tien best gewaardeerde ziekenhuizen. Dit heeft Zorgkaart Nederland vandaag bekendgemaakt.

Aan de hand van de waarderingen tussen 1 januari en 1 november 2022 heeft zorgwebsite ZorgkaartNederland ook dit jaar weer uitgerekend welke zorginstellingen er op ZorgkaartNederland het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten. In de categorie Ziekenhuizen is het WZA een van de tien best gewaardeerde ziekenhuizen. Van de drie noordelijke provincies en Overijssel is het WZA zelfs het enige ziekenhuis dat een plek in de top 10 heeft weten te bemachtigen.

Extra blijk van waardering

Het WZA is uitermate trots op de nominatie, laat bestuurslid Hans Mulder weten. “Met een hoger dan normaal ziekteverzuim onder ons personeel en met langere wachtlijsten dan normaal is het een extra blijk van waardering voor onze medewerkers dat onze patiënten zo tevreden over het WZA zijn!”

Stevig verankerd

Het WZA heeft zich stevige verankerd in de regio. Naast de kwalitatief goede zorg waarderen patiënten het kleinschalige, vriendelijke en vertrouwde karakter van het ziekenhuis. “Met het samenwerkingsverband Samen Zorg Assen werken we met huisartsen, verzorgings- en verpleeghuizen, GGZ, thuiszorg en gemeenten samen om de zorg voor onze inwoners zo goed mogelijk te regelen. Dat dat zo goed lukt, komt terug in de tevredenheid van onze patiënten.”

Landelijk vertegenwoordigd

De ZorgkaartNederland Top bestaat ieder jaar uit een top 10 van best gewaardeerde instellingen per zorgsector. Er dingen vijf sectoren mee: verpleeghuizen, wijkverpleging, ziekenhuizen, klinieken en fysiotherapiepraktijken. Er is geen nummer 1 of nummer 10. De ziekenhuizen in de top 10 zijn door heel Nederland te vinden.

Elk ziekenhuis dat tussen 1 januari en 1 november 2022 200 of meer waarderingen kreeg, deed mee aan de verkiezing. De waarderingen van de verschillende locaties en de waarderingen van zorgverleners bij dat ziekenhuis zijn bij elkaar opgeteld.  

De ziekenhuizen-top 10 van 2022 is, in willekeurige volgorde: 

  • Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), Assen
  • Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Winterswijk
  • Rijnstate, Arnhem
  • Sint Maartenskliniek, Nijmegen
  • Stichting Laurentius Ziekenhuis, Roermond
  • SJG Weert, Weert
  • Bernhoven, Uden
  • Anna Ziekenhuis, Geldrop
  • Maasziekenhuis Pantein, Beugen
  • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland
Facebook TwitterLinkedin
­