Kinderen krijgen prentenboek versterkingsopgave

Nationaal Coördinator Groningen Regina Bouius-Riemersma heeft gisteren een nieuw prentenboek over de versterking gepresenteerd en voorgelezen op basisschool De Poort in Ten Boer. Na afloop kregen de kinderen een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Noor en Heiko grijpen in’.

Het boek is geschreven door kinderboekenschrijver Pierre Carrière en geïllustreerd door Myriam Berenschot. Beide woonachtig in het Noorden. Om het boek te kunnen schrijven en tekenen hebben zij zich verdiept in de aardbevings- en versterkingsproblematiek en de beleving van de kinderen.

Een realistisch boek vol herkenning

‘We hopen dat het boek kinderen herkenning biedt, maar ook hoop. Het weerspiegelt de realiteit die niet altijd even fraai is. Het boek biedt het kind hopelijk ook handvaten om zo goed mogelijk door de soms jarenlange periode van versterking te komen. En voor de ouders is het een manier om de versterking van de eigen woning bespreekbaar te maken met hun kinderen’, aldus Bouius-Riemersma.

Exemplaren voor ouders, scholen en bibliotheken

Vanaf februari 2024 geven bewonersbegeleiders van NCG dit prentenboek aan ouders van jonge kinderen in de versterkingsopgave. Ook krijgen basisscholen en bibliotheken in de kern van het aardbevingsgebied het prentenboek. Geïnteresseerden buiten het aardbevingsgebied kunnen het boek voor 9,95 euro kopen via de bekende online verkoopkanalen. Met de opbrengsten ondersteunt NCG initiatieven van en voor kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied.

Noor en Heiko grijpen in

Het boek gaat over Noor en Heiko. Noor en Heiko wonen in een Gronings dorpje waar vaak aardbevingen voorkomen. Daardoor zijn er heel veel huizen beschadigd. Er lopen elke dag mensen in het dorp rond om de schade te bekijken, huizen veiliger te maken, oude huizen af te breken en nieuwe te bouwen. De dorpsbewoners hebben het maar druk met deze ‘mannen met mappen’, zo ook de ouders van Noor en Heiko. En dat is niet altijd leuk voor de kinderen. Tijd voor Noor en Heiko om in te grijpen.

Facebook TwitterLinkedin
­