Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen op de OHNK

Het harmonieorkest van de muziekvereniging Wilhelmina heeft zaterdag 23 maart tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen het hoogste puntentotaal behaald in de vijfde divisie.

Bedum –  zaterdag 23 maart vertrok CMV Wilhelmina Bedum vol goede moed naar Barneveld om daar voor de tweede keer mee te doen aan de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen. De laatste keer dat Wilhelmina had meegedaan was in 2017 en werd ze Nederlands kampioen.

Na een goede en intensieve maar zeker ook plezierige voorbereiding hadden de muzikanten en dirigent Onno Zuidema er alle vertrouwen in dat ze het verplichte werk Lord of the Lake van Thierry Deleruyele goed konden uitvoeren. Muziekvereniging Wilhelmina Bedum had als tweede geloot. Dat de mensen er alle vertrouwen in hadden bleek terecht. Er werd een goede uitvoering ten gehore gebracht en men kwam met een goed gevoel van het podium af. Ook de reacties vanuit het publiek waren positief. Het goede gevoel bleek terecht. Toen de uitslagen bekend werden gemaakt bleek dat Wilhelmina het hoogste puntenaantal had behaald en daarmee werd Wilhelmina Bedum uitgeroepen tot Nederlands Kampioen in de 5e divisie met 84 punten. De nummer 2 werd met maar liefst 6 punten op geruime afstand gezet. De jury was lovend over de sfeer, de klank en de expressiviteit van het orkest uit Bedum. Complimenten waren er voor de gedreven en mooie uitvoering waar de speelvreugde vanaf spatte.

Blij, tevreden en opgetogen trok men terug naar Bedum waar het resultaat werd besproken en vooral gevierd. Na alle feestelijke activiteiten in het afgelopen jublileumjaar, kijkt de muziekvereniging met de titel Nederlands Kampioen op zak, vol enthousiasme uit naar een toekomst met nieuwe uitdagingen en muzikale hoogtepunten.

Facebook TwitterLinkedin
­