Kinderboekenweek in bibliotheek Bedum Winsums Leens Uithuizen met inloopmiddag

Of je nu 6 jaar oud bent of 12, de natuur blijft je verbazen. Beleef de wereld door de ogen van een mier of ga op reis naar het diepste punt van de oceaan met de allerleukste kinderboeken. Onder het motto Gi-Ga-Groen! kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek (van 5 tot en met 16 oktober) op avontuur in de bibliotheken van Het Hogeland.

In alle vier de bibliotheken kunnen kinderen meedoen aan Gi-Ga-Groene Doemiddagen. Er is van alles te doen voor kinderen van verschillende leeftijden en natuurlijk hebben alle activiteiten met de natuur te maken. Je kunt meedoen aan aan een dierenbingo, luisteren naar een groen verhaal, dierensporen zoeken of een interactieve speurtocht doen.

Daarnaast zijn er tafels vol met natuurmateriaal waar kinderen van alles mee kunnen knutselen. Kinderen kunnen hun eigen fantasie gebruiken of bijvoorbeeld een natuurschattendoosje en een dierenboekenlegger maken. Ook kunnen ze een natuurafdruk in klei maken, een veren kunstwerk of een windvanger met takken.

De inloopmiddagen zijn gratis. We starten om 15.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Woensdag 5 oktober - Bibliotheken: Winsum & Leens

Woensdag 12 oktober - Bibliotheken: Bedum & Uithuizen

Op zaterdag 15 oktober wordt de Kinderboekenweek op Het Hogeland feestelijk afgesloten met een Gi-Ga-Groen festival. Dit groene feestje vindt plaats van 13:30 – 15:30 uur rond de prachtige monumentale boerderij ‘Enne Jans Heerd’ te Maarhuizen (Winsum). Samen met Staatsbosbeheer en IVN Hogeland is er een programma samengesteld met allerlei verschillende groene activiteiten. Dat wil je niet missen!

Kijk voor meer informatie op: www.biblionetgroningen.nl/agenda

Facebook TwitterLinkedin
­