Biblionet Gi Ga Groen festival Enne Jans Heerd te Maarhuizen

Ter afsluiting van de Kinderboekenweek organiseren Staatsbosbeheer, IVN Hogeland, 'Op Maarhuizen' en Bibliotheken Het Hogeland zaterdag 15 oktober een knus Gi-Ga-Groen feestje rondom de monumentale boerderij ‘Enne Jans Heerd’ te Maarhuizen (Winsum).

Kinderen van verschillende leeftijden kunnen van 13:30 tot 15:30 uur gratis meedoen aan allerlei creatieve en avontuurlijke activiteiten. Er zijn knutseltafels waar kinderen van alles kunnen maken van natuurlijke materialen, je kan voorgelezen worden onder de appelboom en het IVN verzorgt workshops over verschillende onderwerpen. Zo zijn er workshops over waterbeestjes, bodemdieren en insecten. Als je nieuwsgierig bent naar welke planten uit de natuur eetbaar zijn dan kun je meedoen aan de wildplukwandeling.

De Biblionetbus is op Gi-Ga-Groen tour en komt ook langs deze middag. In de bus kun je genieten van 'Silent disco met dierengeluiden', Green screen fotografie en met de VR-bril grappige natuurfilmpjes kijken. Kortom een gezellige groene middag op een wonderschone plek. Dat wil je niet missen!

De activiteiten vinden buiten de boerderij plaats dus kleed je lekker warm aan! Bij slecht weer wordt de activiteit verplaatst naar een ander moment in het voorjaar. Kijk voor meer info en het laatste nieuws op de website: biblionetgroningen.nl/agenda (Winsum)

Facebook TwitterLinkedin
­