Groningse bibliotheken organiseren Avond over grenzen - Biblionet Groningen

De agenda in de decembermaand staat bomvol heerlijke avondjes en dat is bij Biblionet Groningen niet anders. Op 17 december kun je gezellig aanschuiven bij de ‘Avond over grenzen’. Nu de fysieke festiviteiten rondom het leesbevorderingsprogramma Nederland Leest (met thema ‘Over de grens’) niet doorgaan organiseren de Groningse bibliotheken een feestelijke avond online.

Hartverwarmende verhalen 

Eerder deze maand stond een ontmoeting met Adriaan van Dis gepland in Theater De Klinker in Winschoten. Deze is omwille van de huidige coronamaatregelen afgelast. Een opsteker? Maar liefst vierenveertig hartverwarmende verhalen ontving Biblionet Groningen van schrijvers door de hele provincie. Zij deden mee aan de schrijfwedstrijd die begin november door de organisatie werd uitgezet. Drie winnaars zouden live in het zonnetje worden gezet in de bibliotheek van Hoogezand. 

Livestream 

"Natuurlijk hadden we het fantastisch gevonden om Adriaan van Dis persoonlijk te spreken en ook hadden we graag met z'n allen in de bibliotheek geproost op de winnaars van onze schrijfwedstrijd, maar we gaan het online minstens zo feestelijk maken", vertelt Marjon Leertouwer van Biblionet Groningen. "Inmiddels zijn we aardig bedreven in het organiseren van online activiteiten en livestreams zoals deze. Ook wij verleggen steeds weer onze grenzen."

Aanmelden 

Verwacht de mooiste verhalen uit onze provincie, de winnende schrijvers daarachter, Van Dis-quizvragen, exotische recepten voor de feestdagen, literaire cadeautjes, ontroerende anekdotes en meer tijdens deze ‘Avond over grenzen’ op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden doe je gratis op www.biblionetgroningen.nl/avondovergrenzen. De link naar de livestream ontvang je per mail. 

Bibliotheekbezoek 

Nog steeds staan ook de deuren van de fysieke bibliotheek open voor bezoek, wel zijn de openingstijden aangepast. Je bent welkom in de bibliotheek van 10.00 tot 17.00 uur.  

Facebook TwitterLinkedin
­