Maarhuizen Enne Jans Heerd

Officiële feestelijke opening Op Maarhuizen.

Zaterdag 1 juli 2023 opent Op Maarhuizen officieel haar deuren met een feestelijk programma. Een wierde voor cultuur en natuur vlak buiten Winsum. Destijds een veilige plek bij hoog water. Anno nu een nieuw prachtig podium voor natuur en cultuur. Zaterdag 1 juli is iedereen van harte welkom om het resultaat van een grote herontwikkeling van de boerderij en het omliggend landschap te ontdekken. 

 Wat kunnen bezoekers verwachten?

Het dagcafé is de hele dag open voor taart, lunch en borrel of een drankje. Verder is er een leuk en afwisselend gratis programma tussen 10 en 17 uur met onder andere:

  • Live muziek van Komduurs Groove
  • Suppen met Grounded Expedities
  • Maak je eigen tas met natuurzeefdruk met kunstenaar Pol Taverne
  • Weef mee aan een levend kunstwerk met kunstenaar Sandra Vermanen
  • Verhalenpad 'De vier kaboutertjes' van Biblionet Groningen
  • Luisterwandeling met livemuziek van Club Nel
  • Rondleiding met Gijs door Boerderij Enne Jans Heerd
  • Rondleidingen met boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer Bezichtiging van Maarhuizen 1 met Bram Verhave van Staatsbosbeheer

Reserveren voor de activiteiten is niet nodig, maar: vol = vol! Kijk voor het hele programma op opmaarhuizen.nl/openingfeest-op-maarhuizen. 

Nieuw hoofdstuk voor eeuwenoude wierde Maarhuizen

Vanaf 2017 is er door de Stichting Enne Jans Heerd, Staatsbosbeheer en de onderneming Op Maarhuizen hard gewerkt aan een nieuw hoofdstuk voor de wierde. Het doel: een nieuwe duurzame bestemming voor de monumentale boerderij Enne Jans Heerd. De omliggende wierde is toegankelijk gemaakt voor bezoekers en de landschappelijke kwaliteiten zijn versterkt. Dit alles om er een publieke en maatschappelijk waardevolle plek van te maken. Kijk voor meer informatie op opmaarhuizen.nl. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: gemeente het Hogeland, Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Waddenfonds, Nationaal Restauratiefonds, Boerderijenfonds, Landschapsprogramma 380kV Eemshaven-Vierverlaten, Regio Groningen-Assen, BPD Cultuurfonds, TBI Fundatie, Wierdastichting, Bernard Kruizingafonds, Fonds Meijer-Leima, Buitenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Loket Leefbaarheid en alle donateurs via Voordekunst.

 

Facebook TwitterLinkedin
­