Brassband Heman kijkt terug op een geslaagde deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Vrijdagavond 28 oktober nam Brassband Heman uit Zuidwolde, na de promotie in 2019, voor het eerst deel aan de derde divisie van de Nederlandse Brassband kampioenschappen. Met de 88 punten en een vierde plek heeft de band een mooie prestatie neergezet, waar met trots op teruggekeken kan worden.

Een mooi debuut voor Geert Jan Kroon als dirigent op dit bijzondere evenement. Onder zijn leiding voerde het orkest het verplichte werk Albinus Variations uit van de Zwitserse componist Etienne Crausaz. Gelijk na de uitvoering sprak CU-Brass over de compacte sound van de band en de duidelijke connectie tussen het orkest en de dirigent. Lovende woorden waren er in het juryrapport over het samenspel, het creëren van een mooie sfeer en het verzorgde spel.

Elk jaar reizen veel muziekliefhebbers het laatste weekend van oktober af naar het NBK in Utrecht. De kampioenschappen beginnen op vrijdagmiddag met de 4e divisie en vrijdagavond de 3e divisie.

Uiteindelijk wist Greidebrass uit Spannum (Friesland) de derde divisie te winnen, gevolgd door brassband Immanuel uit Uithuizermeeden (Groningen). Mooie resultaten voor de bands uit de Noordelijke provincies.

Brassband Heman heeft wederom een mooie stap gemaakt en maakt zich op voor het komende kerstconcert van zondag 18 december.

Meer informatie over de band kunt u vinden op

www.brassbandheman.nl, op Facebook BrassbandHeman, Twitter BrassbandHeman, Instagram BrassbandHeman

Fotografie Warber media.

Facebook TwitterLinkedin
­