Bedumer Winterloop luchtfoto

Het is bijna weer zover. De veertiende editie van de Bedumer Winterloop. Een evenement welke niet meer weg te denken is in Bedum. Door het grote enthousiasme en inzet van ons team, de vele vrijwilligers en onze sponsoren gaan wij er weer een spectaculaire week van maken. Wij gaan dit met elkaar beleven en het beloofd weer een bijzondere week te worden. Samen hebben wij maar één doel voor ogen en dat is kanker de wereld uit! Kanker is een ziekte die ons allen raakt, de afgelopen maanden heb ik van diverse mensen gehoord in ons dorp dat zij deze ingrijpende diagnose hebben gekregen van hun arts. Iedere keer schrik je toch weer want het verandert niet alleen je eigen leven, maar ook dat van iedereen uit je omgeving. Dat is iets waar wij vaker bij stil zouden moeten staan.

Zoals bekend is de Winterloop gestart als sponsorloop waarbij iedereen kan meedoen, want je kunt wandelen of hardlopen. Iedereen bepaalt zelf hoe hij of zij zich 45 minuten inzet voor kanker!  Elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen en maakt hiervoor gebruik van de sponsorlijsten die verkrijgbaar zijn bij bakkerij Hoekstra of zijn te downloaden op de website van de Bedumer Winterloop. Inmiddels is de Winterloop uitgegroeid tot een volledige evenementenweek. Er is gezorgd voor een prachtig programma met voor iedere doelgroep leuke items. Een overzicht van het programma en de tijden vind je op onze website www.bedumerwinterloop.nl of Facebook / Instagram pagina.

De Winterloop wandeltocht op de zaterdag over een afstand van 12,5 of 22 km. bleek de afgelopen jaren een groot succes en deze mag dus zeker niet ontbreken. Tijdens de lange tocht zijn er enkele interessante en smakelijke stops gepland.
Start 22 km. om 8.30 uur, de 12,5 km. om 10.15 uur. Inschrijven en start van uit de feesttent op het Versplein.  Het gezamenlijke concert van Wilhelmina, Patrimonium en Heman beleefd ook zijn 2e editie, nadat vorig jaar bleek dat dit een groot succes was. Nieuw dit jaar is de bingo op vrijdag 2 februari om 19.00 uur in de tent en de gezellige pubquiz op de zaterdag om 18.00 uur. Tot slot ontbreken de muzikale toppers als Melrose, de Steernvangers, piratenkoor “Doekegat” en de Hollandse avond met DJ Alexander van Dellen niet op het programma. Zoals u kunt lezen, er is voor eenieder wat wils.

De saamhorigheid voor dit evenement is bijzonder en indrukwekkend. Samen gaan wij er weer een prachtige week van maken met naar wij hopen een geweldig resultaat!

 

bedumer winterloop 2024

Facebook TwitterLinkedin
­